用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問大埔區band 1 & 2 borderline 點排好?
go

請問大埔區band 1 & 2 borderline 點排好? [複製鏈接]

Re: 請問大埔區band 1 & 2 borderline 點排好?

band 2選校建議
1)孫方中(雖然未有會考成績,但去年都收到些band 1生)/
圓玄/何郭佩珍
2)劉梅軒/康樂(校風不錯)
3)靈風/聖道(見得太多此校的學生,印象不太好,但比開校之初好了些)

我住近太和,康樂學生比聖道的好(從儀表),三育仲恐怖,d學生髮型千變萬化,好多大哥大姐...........唔知係咪d男仔怕熱,恤衫成日打開哂...........

如是band1尾/band 2頭,進取些,可放王肇之/羅定邦/救恩

Re: 請問大埔區band 1 & 2 borderline 點排好?

雖然羅定邦是6間英中裏較弱的1間,但就總好過band 2學校,聽聞都管得嚴謹左,當然要上位,都要時間.
我個人就覺得羅定邦不過不失吧!當然不會是首選.會放在其他英中之後.

至於救恩,校風不錯,但近2年會考成績差了,尤其英文科,去年會考13分都收.......

ecmun:
祝仔仔讀得開心,你又放心!!!
‹ 上一主題|下一主題