用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教石鐘山紀念小學 有無小朋友係2010年入讀小一架??
go

有無小朋友係2010年入讀小一架?? [複製鏈接]

有無小朋友係2010年入讀小一架?? 入黎傾下........
   0    0    0    0

原帖由 fungyee 於 10-6-29 20:17 發表
Hello...多多指教!

Hi, 你個小朋友讀邊間幼稚園架

石鐘山係唔係你第一志願呀 ??

原帖由 fungyee 於 10-6-30 20:36 發表
係呢...你地有無揀普教中? 我無揀呀, 因為我同個仔都唔識, 費事唔明之餘又教唔到佢...

我囡讀海濱迦南, 石鐘山係我地第一志願

我幫個囡揀左普教呀, 不過都要睇下7/12面試左得唔得先.......

原帖由 catfishhome 於 10-7-6 00:03 發表
我係一個在職媽媽,之不過好多人初初識我一係就估我無做野,一係就諗到傻都估唔到我份工,因為我係每一晚都係人地訓哂教教豬先返工,通常個個返工返學我就放工訓教 亦都因為咁樣樣,我就可以自己湊返公子。 ...

我都係在職媽咪呀
Catfishhome, 你份咩工 ?? 會唔會好辛苦呀 ?? 日夜顛倒.........

原帖由 catfishhome 於 10-7-7 00:39 發表
我係一個邊青社工,唔~講真而家就真係唔辛苦啦,夜晚多數係7點返工,第日收7點,一個月有3個星期都係咁,收工同仔返學,再接佢放學,送佢去補習,再返工,重有一個星期就由我老公湊佢返學,放學我接再送佢補習之後接返佢,食晚飯同埋陪佢訓 ...

好偉大既一份工作呀..........

原帖由 catfishhome 於 10-7-12 13:57 發表
今日去見完個普教中面試,唉~~我真係無用law,無啦啦會痛痌都有,好彩我去完之後都未到者,不過我估都係唔得多,因為老師同我講,普通話同廣東話教都唔係大問題,只要平時睇多d書,咁樣對寫作會好大幫助,同埋佢問左我屋企有無人同小朋 ...

Hello,

今朝我同囡囡去完面試, 我估佢應該仲未可以入讀普教班  老師問佢多大, 佢唔明, 要老師再問你幾歲, 佢先識答, 仲有老師問佢住邊, 佢又唔出聲, 要老師再問你家在那裡, 佢答廣東話, 唉

你都講得岩, 如果勉強入讀都會好辛苦, 我情願等佢好D情程度先再投考.

係呀, 你有無幫你仔仔報讀石小自己搞既國語拼音班呀 ???

原帖由 catfishhome 於 10-7-28 23:49 發表
咁又無wo,第一佢而家係出面都學緊,第二8月16佢學校有結業禮呀

8/16結業禮咩......我真係唔多清楚

上網睇過, 佢地升中派位好似好理想呀...........

Hi Catfishhome & Yammie706,

我個女都係1A班呀

我個女報左8/16國語拼音班呀..........

我住海濱

原帖由 catfishhome 於 10-8-9 20:12 發表
mimosa
好近boo.....行過對面就返學,如果住個邊向住學校操場,真係可以一路晾衫一路睇住個女呀 ...

咁又誇左d...........

原帖由 mattwoo 於 10-8-11 15:28 發表
小石已經編了班別, 但在其網頁內沒有提及那一班是 "普教中", 大家有沒有資料呢?

1D & 1E班是普教中呀.............

原帖由 fungyee 於 10-8-30 12:06 發表
收拾好心情準備開學未呀?

其實我未...haha...

聽日就正式開學啦............ 有少少緊張, 不過亞女已經返左2個星期普通話拼音班, 我諗佢應該會無咁緊張呀................

係呀, 我都覺得現時D小學生好慘, 想當年我地邊有咁多課外習作做呀...........
睇本家課冊都驚, 又細代碼又複雜, 唉.......做得功課黎, 又無時間溫書, 依家我個女一放學就去補習班社功課, 跟住沖涼食飯, 我放工返到屋企又再同佢跟多一次功課, 直踩到9:30PM先上床訓, 做媽咪都覺得心痛, 但無辦法....

下星期三至五要大測啦.........好緊張呀...........
‹ 上一主題|下一主題