用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

Dear all,

e.....轉咗地方傾........報到~報到!  

Oh! 原來仲未搵到同班同學呀!    

嘩! BOBO 就好啦......有得去 Disneyland! 好玩嗎? 返嚟報料啦!   

各位早晨!

昨天收到家長通告, 話下星期五係中秋節 party, 仲話可以穿著中國衫, 咁你地會否比小朋友著中國衫? 其實班中又有幾多人會著呢? 每個月都有特別節日, 我怕冇時間次次幫佢去買, 但又怕個個著佢冇得著又唔係幾好咁!       

suetyen & BOBO128,

多謝你地嘅意見呀! 如果只係中秋節 party、農曆新年 party、萬聖節 party 需要特別打扮, 咁我覺得都可以接受的. 咁我下星期放工後要去 shop 吓喇!

係呢, 你地多數會去邊樹買架? 利源東西街? 花園街?  

suetyen & BOBO128,

I bought 中國衫 today la! Thanks!   

BOBO128,

hehe....我想8吓點解你會想比 Chloe mon - fri 都係學校食 lunch 嘅??

另外, Chloe 張大頭相好靚女呀, 是否係 Disneyland 影架?

BOBO128 寫道:

我想 mon - fri 都係學校食 lunch, 等 amy 回覆有沒有位.

maybe 10 月開始返 sat ( phonic & 手工藝 course )

eg : draw , music , 手工藝 , phonic crouse ...

其實我都想好似你地咁比 Justin 學 d [課外活動], 但是否 2 歲太細個呢(會令到佢太累)?

BOBO128 寫道:
YEN , 12355,

1) Phonic course - hk pre-school
2) 手工藝 - HK Pre-school    

另外聽聞 kids gallery 既 art & crafts course 都吾錯.

BOBO128,

OIC! 咁你又會有多 d free time?   

我都有睇過個 menu, d

Hello!!

昨日看見係手冊夾住一張叫家長上的蒙特梭利教數學的報名表, 你地有報或會報嗎?

我覺得個課程好似幾貴下咁, d 時間又唔係咁好, 多數都唔會報了.

joeykachunpak,

請問樂基聯盟係乜嘢嚟架? 好似唔覺收到通告喎??

joeykachunpak 寫道:
Hi, 各位媽咪,
你地有無join樂基聯盟??

各位媽咪,

今日收到買冬季校服嘅通告, 請問你地有經驗嘅媽咪, 其實需要買"絨校褸"嗎? 定係你地會同小朋友著其他大褸呢? 可以著其他大褸嗎?

另外, "白色高領毛衣" 同埋 "長絨褲" 又係什麼情況下先可以/需要著呢??

Thanks!

原來我都收到 pm, 不過我好耐冇 check pm, 所以 miss 咗! 但原來要盟主批准我地的盟友資格喎.  

至於買校服......多謝你嘅寶貴意見啊! 但我想問如果唔著絨校褸, 係未可以自由著出街嘅褸呢?    

joeykachunpak, Shermanmum,

我都會報名去架! 咁你地會跟學校巴士去定係自己揸車去呢? 有冇人知道環保農莊個地點大概係係邊度?

Shermanmum 寫道:
Hi joeykachunpak,

學校旅行已經報咗名去, 希望到時可以一齊玩, 知唔知環保農莊有mud嘢玩? 俊希有冇參加學校星期六D興趣班呀?

各位媽咪,

今日係書包見到一張[Purchase of photographs], 係關於 order 一 d 活動嘅相片的. 但係我都唔知點樣/邊度有得睇吓d相, 咁又點知要 order d 乜呢? 同埋每張相又要幾多錢一張呢?

另外, 開學時派過一本叫[Happy Land]嘅書仔, 裏面講到可以上網, 入咗 password 之後就可以睇到[Happy Land]的網上版, 但係我係 hkps 的 website 完全揾唔到要入 password 的地方. 有冇人可以指點迷津啊??     

joeykachunpak, BOBO128, Shermanmum,

唔該晒, 明白了. 咁等我今次都叫佢班主任幫我選嚟晒啦, 又睇吓佢地'簡'成點先!    

咦! 我冇收到通告喎? 你點知架? 我都睇左條 link 啦, 好似幾多野玩!  

[quote]
Hi, all mums,

學校旅行改左去'綠田園',

咁我就真係收唔到了......我日日都有摷阿仔書包架......     

jm03,
我係阿仔書包摷到...

Andrewma,

Hello! 我個仔都係讀 gf 班架!    

hi all,

我好羨慕你地可以去接小朋友放學, 可以睇到佢地咁可愛嘅模樣啊! 我就要返工.......     

我個仔今日扮超人呀!!   

cottontail,

Copy from their website:-

AM Session : 9a.m. to 12p.m.
PM Session : 1p.m. to 4 p.m.
(Monday to Friday)

cottontail 寫道:
請問樂基playgroup上午班同下午班既時間係掂架, 我上網搵唔倒..
‹ 上一主題|下一主題