用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局朱正賢小學 沙田保良局朱正賢小學(2011-2012年度) ~ 小二吹水同學會 ...
樓主: AndyMah
go

沙田保良局朱正賢小學(2011-2012年度) ~ 小二吹水同學會 [複製鏈接]

醒目開學勳章

各位:
來年我便要選小一了, 我對朱小的整體印象不錯, so far 聽到的意見都是正面的. 請教各位在讀的家長, 對於朱小的整體表現是否滿意? 又是否合乎你們的期望呢?

我有20分, 心儀培基, 自行派位會一博培基, 如果自行落空, 到統一派位, 是否必須將朱小放第一位才有機會呢? 放第二是否浪費左個位? 因為我怕放培基第一都未必抽到, 不如穩陣點放朱小第一可能機會大d, 唔知我咁諗岩唔岩?
但另一方面諗, 統一乙部又多d位, 如果唔放培基no 1又有點不捨, 真係好矛盾, 唔知點揀, 好怕排錯位, 選錯學校比個仔!

Andyma, 我同你係街坊, 想知你是否搭校車? 如果自己帶返學, 82M真係好疏同慢, 我知早上83S方便d, 但放學又如何?  另我都想考慮梁小, 因為82x真係好方便我, 校舍環境好, 開始冒升上來, 不過聽過有些評語, 話好谷好多功課, 我想問其實係咪間間都係谷架? 唔谷升中成績又冇咁理想呢?

實在太多疑惑同矛盾, 希望各位過來人給我一點意見! 謝謝!

醒目開學勳章

thanks andymah & yhk329!

醒目開學勳章

好欣賞依間學校!
‹ 上一主題|下一主題