用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 點解考小可以有4TH INTERVIEW?!
樓主: retriever
go

點解考小可以有4TH INTERVIEW?! [複製鏈接]

回覆:點解考小可以有4TH INTERVIEW?!

做乜要攞返來抄作?
Cky 正式係得3次面試。嗰d集郵家長3次面試後已得知結果,根本不存在第四次。而真正喜歡cky的家庭,唔會好介意有第四次。有乜好討論呢?

retriever  討論有咩問題?  發表於 15-12-9 21:01
retriever  點解算炒作?  發表於 15-12-9 21:00
tianyingmama  同意!同意!  發表於 15-12-9 19:29

引用:直資私校日揀夜揀,好運既就真係㨂到精英,

原帖由 laabc 於 15-12-09 發表
直資私校日揀夜揀,好運既就真係㨂到精英,唔好運既就…
不過出狀元既大部分都係名津,lol ...
我諗喜歡cky既家長唔係只著眼成績是否精英。坦白說,就算名校成績標丙的咪又係少數。cky吸入既地方係佢既教學方法真正能讓小朋友在少壓力之下普遍發揮出優秀的表現。不少學生長大後能發自信的站立人前,不只被分數影響。
不愛這學校的會質疑是否老師校長能力不足,不能從前3次面見中選拔。但個人愚見這是認同贏在起跑線的人的見解。小朋友發展速度不一,學校只是給予多幾條線給小朋友而已。如果只從3次面見選,發遲起步的便一定沒機會了。再面見正好給予多一次公平比較的機會。要是真的那麼介意或不認同,乾脆不去便是了,因為你根本不是想讀這所學校。

hppa    發表於 15-12-10 10:17
四隻貓  同意.  發表於 15-12-10 09:14
tianyingmama  非常同意!!!  發表於 15-12-10 08:08

引用:辛苦過大人揾工😢 +

原帖由 elmobeebee 於 15-12-10 發表
辛苦過大人揾工😢
如果父母給予很大的壓力,真係會辛苦過返工。只要父母平常心,聽過好多小朋友都話cky面試好好玩。

‹ 上一主題|下一主題