用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 祟真出左結果喇。一齊統計一下!!
go

祟真出左結果喇。一齊統計一下!! [複製鏈接]

仲未收到, 反而另外一間遲一個星期in既就已經收到.

原帖由 wai406 於 10-10-9 08:42 發表
你是校外生? 還是校內生?
nil

我仔仔17號interview國際班, 但今日都未收到通知. 係吾係吾收就吾會另外通知架呢?

時間大約係個半鐘, 小朋友上去課室, 家長入禮堂聽校長講個半鐘頭小朋友有咩做. 我聽完都想云.... 尢其係國際部要學埋法文同日文.  佢英語環境係好好, 而且請好多net teacher, 我諗小朋友都會讀得開心既, 但相信會幾忙.  

小朋友要帶顏色筆同文具. 仔仔話interview時, 外國人老師比佢地填顏色, 然後寫自己個名, 跟住有加數同減數好似各一題, 冇記錯係個位既加減數. 又叫佢地讀英文書, 仔仔話本書好似關於how to say hello既.  佢話外國人老師只係問左佢一條問題, 就係呢盒顏色筆係吾係你架....大概係咁啦, 你知小朋友啦, 講d吾講d, 我都係慢慢吐返出來再將d零碎片段綜合埋一齊.

原帖由 yanyant97 於 10-10-13 12:28 發表
AROUND 1-1.5HRS
nil

我17號interview, 尋日收到信. 我報國際班, 佢冇收我主流班. 只係tick左國際班waiting list, 話六月先再通知. 我仔仔係12月中出世, 係超細仔. 好采我有另一間學校收左 :)

另外我有朋友囡囡係十一月出世, 考幼稚園第一年吾收, 第二年做大囡, 收左.
原帖由 celialing 於 10-10-14 05:56 發表
我倨月係11月出世,都係收咗主流班啦
nil
‹ 上一主題|下一主題