用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Pui Kiu 2nd interview
樓主: AliJasEd
go

Pui Kiu 2nd interview [複製鏈接]

原帖由 small_cc 於 08-11-6 18:35 發表
我都收到電話,即係話我仔係waiting list? (校長唔係話無使in家長嗎?但老師話家長2nd in 家長要到喎!)

以往 SEOND IN 係代表WAITING LIST, 見家長係想多D了解家長, 家長對學校的認識同點解會選PUI KIU等. 所以有SECOND IN 的電話起碼仲有希望
:-D

原帖由 sammam 於 08-11-6 22:19 發表
有冇人知道PK係邊日放榜??

今日打電話問過學校, 佢話11月中大約14, 15號就知道結果, 叫我到時上網睇對考生編號就得,如果網上無, 又無電話就代表唔得

原帖由 winniemingchu 於 08-11-6 23:29 發表
上年有2nd in的培僑家長可否分享下會用什麼形式進行? 個別與校長面見或小組討論?

我朋友舊年就係SECOND IN, 佢話我知佢地兩公婆一齊見校長, 傾左好耐, 校長又同佢講點解首輪唔收, 要SECOND IN, 都係傾講多

原帖由 Cathleen 於 08-11-15 14:10 發表
唔明點解學校仲call人2nd in? 因為所有直資係11月政府已經唔俾佢地再in, 因怕影響派位結果? 唔知係咪呢

聽學校講, 2ND IN 係睇下踏界的小朋友是否應該收佢地, 佢地都係同1ST IN 得左的小朋友一齊出RESULT (即佢地係列入1ST IN的) 唔係收左1ST IN 先再決定收唔收2ND IN喎

原帖由 Cathleen 於 08-11-15 22:47 發表
but DBS and CKY is not 直資, right?

CKY 唔係直資係私校,  但DBS係直資, 佢地仲2nd in 緊
‹ 上一主題|下一主題