用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾
go

2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾 [複製鏈接]

我的仔仔今年入讀培僑, 希望在呢道認識多d媽咪呀!!!
   0    0    0    0

hello,

希望以後大家多d聯繫la...............

lhaha

哎呀, 我個仔19/7跌到隻手, 仲打咗石膏同做咗手術tim, 本來1/8覆診諗住可以除咗d石膏, 點知仲要等到29/8再覆診..............
死啦27/8便要開始返學, 都唔知點算.............真係好擔心!!!!

各位媽咪

有一件事要問.........就係....培僑著咩色和咩鞋(皮鞋 or 波鞋)返學呢? 因為要開始預備返學的東西了.............!!!

catnips,

多謝晒您啊呀!!: : :
要返學校備案? 我無諗到tim, 等我即刻打比學校先...........thanks

catnips,

你的小朋友今年g1? is girl or boy?

keep in touch!!!

oic..........大個仔lu...........喂我要開工了....(lunch time finish)....maybe chat with u tonight?......andthen l want to ask you..........your son is it learn to pkc primary school? you can send msg to bk.........l will check......886

吓..........咁小學係咪即是多數著白色波鞋ok ga???
咁你哋會唔會買黑色皮鞋呀?

唔該晒你哋..................但YYmami你日日行返學都幾勁wor, 但我要返工一定唔可以啦.........能夠返工前上到校車已經夠好了......喂喂各位mami...........不如開學後我哋攪d活動la.........好嗎???
我希望d小朋友能夠keep d 關係好d, 返學時有咩都夠謄問, 唔會因為唔熟而唔夠謄........

Dear YY,

我不是要很早出門, 但係我返8:45, 我check 過校車要7:50分上車, 所以唔可以行, 況且我一定頂唔順la...........hahaha

我都認同要認識多d家長.........因為d小朋友都唔太識將學校d事講比我哋聽..........

我的仔仔在註冊日買了一個spi的書包, 是細size的......green color. 其實都幾重ga...........不過佢係都要買, 冇計.
但如果在註冊日買有discount.........平出面3百幾.......不如明天我打電話去培僑問清楚到底要著黑色定白色鞋先..........

喂各位mami............約定今晚係呢度再傾好嗎? 我想傾多d呀.............hahaha: : :

好提議...........清單...........

1.買鞋 & 書包
2.車o麥頭落d校服度
3.買餐盒和水壺
4...............................

仲有咩要預備呢?..................請提出!!!

hi hi..............anna2308 我個仔都係g1 ga........

我諗住今個星期日去買.............

我個仔29/8要覆診先知可唔可以折石膏............真係好怕佢仲未折得呀...........因為唔折得都唔知佢點返學............超煩........

re

我自己問咗校車叔叔.........我的仔仔8.00上車!!!
因為我哋住大圍!!!

re

esther,

yes,  是在大圍火車站上車ga.............電話係96421868(賴先生), 你都係住大圍ga..............好野以後可以多d聯繫了.

更正

更正...........

sorry esther, 以為你住大圍tim...........

原來係YYmami先真.........anyway 大家以後都要多d聯繫呀.........

hey

我知道我個仔應該謮1c班ga.............希望可以同到你哋d小朋友一班
la................
‹ 上一主題|下一主題