用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾
樓主: lhaha
go

2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾 [複製鏈接]

YY

我見到你張相.....是你個囡囡在彈琴嗎?

我個仔本來11月要考試ga........但佢隻手e家咁點考吖.....我e家等佢覆診嗰時同醫生講,叫佢幫我寫封詳細的醫生信證明佢隻手嘅真係唔可以考試, 然後再睇吓佢比唔比改期lor......

esther

yes.........佢隻手上個月趺斷了....10/7斷11/7下午做了手術仲係隻手裡面打了兩支釘定位.......1/8覆咗一次診話未除得石膏住.....嚟緊29/8又要覆診....到時先知可唔可以除石膏和拔掉兩口釘tim......

esther

至于學彈琴方面我個仔都ok啦.........因為佢自己好鍾意, hl所以唔駛點勞氣..........佢由11/2005學到e家....日日都要練琴1個鐘ga....你哋呢?

esther

其實個意外係佢係sofa頭行去sofa尾, 點知跣到, 跟住自己個身責到自己隻手, 可能個位好應, 所以斷咗手骨和手骨移咗位, 要做手術落釘定住隻手lor........但講真初初趺時真係無諗過咁大件事.....係去到醫院照完x-ray先知....勁!!!!

esther & YY

家長日駛唔駛帶小朋友去ga?

RE

各位早早呀........

YY,

我起初諗住一齊嘅.........但係佢隻手咁....都唔知帶唔帶佢去好!!!
睇吓到時佢點先la.......佢想去就帶埋佢去lor....

re

YY & esther,

我個仔考G3呀........多數都要改4月了......!!!
佢趺嗰隻係右手嚟ga......咁先閉傢伙......唉唉唉...

我唔知學校有冇SWIM & 拼音 WOR.....冇聽講過呀!

re

我個仔上年參加咗 - 沙田鋼琴大賽........

esther

我係去老師屋企學ga.......我就覺得我個老師幾好, 因為佢食得住我個仔.........而我個仔又覺得佢好叻和好肯聽佢講, 所以我覺得ok.

再講吖....個老師本身都考完演奏級又教咗好多年琴都好有經驗呢!!! 至於好唔好的準則, 真係好難講....最緊要係個小朋友同佢夾到又肯聽佢話.....最重要, 係咪?

esther & YY

不見不散........HAHAHA!!!

esther

我都未買齊野呀......我連白波鞋都未買呀, 我正係買咗書包jer!!!
點算呀???

我諗要帶水壺ga........哎呀唔係wor....學校好似有水機嫁...咁到底帶唔帶好呢?

esther,

我諗住一陣收工帶個仔去買鞋先, 然後星期六再去買其他.

YY & esther

我想問....你地的白波鞋....輕唔輕ga.....我個仔之前間幼稚園都係白波鞋.....我不嬲都買開reebo的超輕嗰款, 一心諗住買反呢款攪掂.........點知佢今年唔出呢隻款....真係激死.....攪到e家都未買到
tim....

all mami.........

多謝各位mami呀,

我經過各位的推介之後.........我去了波鞋街, 試了addias & nike & reebo 全部輕的都試了......登...登...登.......
最後我家少爺選了nike那款.......總算攪掂一樣啦....

另外記得我地明天的約會呀..........hahaha

Hi all mom,

我想尋晚應該所有mami都同小朋友早早上床了.........剛剛同我個仔上校車, 真的好混亂....你地知la, 我個仔仲親隻手tim ga.....好彩最後都順利攪掂.........還有尋日很高興認識了幾位同學仔我mami........以後真的要多多指教呀......

all mom,

真係好開心呀, 因為咁快識到幾位mami........太好了

hoppergirl007,

yes la........我都好開心識到你...以後記得要keep contact呀!!!
我pm我個電話比你吖....

jfmiu,

多謝你加入呀....第時有咩唔明可以問你lu......因為你呢度係
senior吖ma..........係呢請問你個小朋友係咪由G1升上嚟ga?

YY,

多謝你覆我的電話呀, 真係唔該晒.... , 如果發現我的小朋友有咩唔妥, 請記得通知我呀.....thanks!!!

all mami,

各位mami早晨呀.....

嘩.....估唔到你地班mami咁夜先上BK......我上嗰時一個人都冇ga

今朝送仔上校車....順利好多了....我見到個仔已經會同校車呀e傾計......我諗他ok了.....我亦見到佢個樣無yesterday咁緊張了...

你地呢? 有咩發現呀???

natelie,

thanks...........

我個仔8/29會覆診, 希望佢可以真的拆得石膏la......因為真的好唔方便和好唔舒服的........多謝你加入呢個topic呀...以後要多d聯絡呀!!!

esther,

jolly phonics 的 CD, 我想學校冇得派的, 但如果想買請問係邊度有得買呀? 另外如果同小朋友一齊用CD學, 你估難唔難?

esther,

係呢你個仔尋日點呀?OK嗎? 我個仔又係講d唔講d, 我都係尋晚上bk睇先知要著formal, 然後問佢, 佢先話''''哎呀唔記得tim''''hahaha激死:-| :-| :-|
‹ 上一主題|下一主題