用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 零九年九月入讀小一,沙田91網請大家交流一下選校心得 ...
樓主: WinChi
go

零九年九月入讀小一,沙田91網請大家交流一下選校心得 [複製鏈接]

聽完你咁講好似好恐怖,因為我都想選這間,但得15分,之前老師見意仔仔適合胡上,因仔仔太活潑,但爸爸以前在聖心讀過,真係心大心細,希望比意見唔該

原帖由 PoohBB 於 08-8-27 22:17 發表
我都係 91 網呀 , 大家好

我喜歡
一呂, 主風..

.. 不過聽人講一呂要求好高, 大人細路都會讀得很辛苦. 又有d怕.. 我仔真係會跟唔上, 我又唔係咁叻, 到時真係要一齊讀小一....

培基小學 ? 我未聽過..口碑好嗎 ? ...

想問你係邊間主風,我想選瀝源邨嗰間,不果唔知好唔好,請比意見

想問大家意見,如果仔仔選沙呂有15分,但選聖心20分,沙呂近屋企,自行收生如何選擇,請比意見唔該

原帖由 香香 於 08-9-23 10:18 發表
唔知點揀各有千秋.昨日比我個女三間抽簽!!  佢兩次都抽中禧年. 但佢自己話要讀主風呀!! 叫我羅d大口仔磁石1,2,3. 跟住叫我編好1.主風  2,禧年 3.靈糧. 跟住我反轉調亂晒. 佢仲作幣自己抽中主風添. 因為佢話 ...
                                                              想問你係邊間主風,唔該

想問大家,如果自行收生唔得,到統一大抽獎乙部你地會點排(朱正賢/瀝源主風/祟真/胡上/)請大家比意見唔該

原帖由 tam 於 08-11-25 16:58 發表
我係舊年派位的家長,可以比小小意見你地。

上年20分小朋友都派唔到一呂,所以大抽獎第二自願就好小心咁填左主風小學(都係博一博),第三自願就選左二線而自己小朋友入左都唔會覺得唔開心的小學。

如果你地係冇私小做back ...
想問我自行選沙呂唔入,15分如果大抽獎甲一選朱正賢或主風咁機會大唔大,因驚到時抽唔到沙呂右煩請比意見唔該

原帖由 mandee2621 於 08-11-28 10:35 發表
我細女都是2009/2010的小一生 , 我大女p2了 , 因為大女讀得好好 , 所以細女都讀這間 ,新移民都好好成績的, 學校又特別注重品德 , 所以沒有大問題 ! 你們放心吧 ! ...
你係唔係講緊朱小,定係邊間
‹ 上一主題|下一主題