用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Ballet 的家長分享 / 交流請進
樓主: 馬媽媽
go

Ballet 的家長分享 / 交流請進 [複製鏈接]

我想問吓大家有冇聽過米雪爾芭蕾舞學校呀? 唔知好唔好呢?

HI, 大家好呀! 我囡囡今年3歲半, 3月先開始學ballet, 其實我附近都有一間ballet 學校, 開頭都唔知好唔好o架, 不過學費都算ok(不過得45分鐘/堂), 之前又比囡囡試過堂, 佢堂堂都好開心o架, 而且我係門口等囡囡放學時, 成日都不停聽到佢哋入面d 笑聲(hahaha...我囡囡仲笑得好大聲tim), 每次落堂我都有問老師囡囡情況, 而且又無好似ymca o個老師o甘會因為學生遲到而遲上堂(之前好似有媽咪講過), 反而仲好多時遲落堂tim, 不過係咪間間ballet學校都冇得睇到入面上堂情況o架? 因為我好想睇吓囡囡比時上堂係點! 通埋老師話o甘細個係未有公開考試住, 不過學校會自己安排考試比佢哋, 我哋家長可以自由選擇考唔考? 出面d ballet 學校係咪都係o甘o架?

知道啦, 原來係o甘, thx.

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-9 09:16 發表

皇家芭蕾舞規定, 5歲先可以考pre-primary, 所以最快都要5歲先可以考試

好似話吾想個小朋友甘快做某d動作, 傷到佢地d 腳(類似)

所以考ballet 有歲數規定

之於看上堂, 我個女果間有得看, 但考試時就會落晒curtain ...
‹ 上一主題|下一主題