用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 第三屆全港學生公開朗誦比賽一問
樓主: hyto
go

第三屆全港學生公開朗誦比賽一問 [複製鏈接]

請問有沒人參加過K1組呀?
想問我可以同小朋友一起,還是要把我們分開?
仲有一組大約有幾多人?
時間方面,會不會搞幾個鐘架?
因為,大會說不會回應呢D問題
謝謝!
   0    0    0    0

Dear yvonne.wong
Why? This is my first year to join.

So that's why I want to know the arrangment.

Can you call me more

原帖由 pamelaywy 於 10-4-13 14:19 發表

我囝參加了兩年, 由k 1 到今年k3, 在我的經歷, 這比賽的安排實在算差 (他們真的完全沒有經驗, 第一次搞幼兒活動似的)
我諗我可以分享下:
1) 第一年k1 的比賽, 參觀者才三四歲, 竟然要家長同小朋友分開坐. 你知小朋 ...

真是多謝妳那麼詳細的分享,好讓我們有一個心理準備

pamelaywy,
"一場竟然有一百零一人, 還有來自不同組別 (急口令, 詩等, 不明白為何要同一時段比賽). 同一評判"
請問是不是指將不同的賽項混合評分呢?

原帖由 pamelaywy 於 10-4-14 19:31 發表

會即場宣佈結果. 舊年係咁多組一齊比賽, 然後一次過頒幾組的獎項.

安排咁一般, 我都有再參加. 原因是我囝囝是很喜歡說話, 很expressive 的人, 他很享受 on stage experience. 所以作為家長, 就找很多類似的比賽活 ...

Agree. 參加比賽的確可以讓小朋友多D見識, 今年,我連埋呢個,都參加左2個!
‹ 上一主題|下一主題