用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 IN 左6間啦...好想放棄啦!!
樓主: CHERRYJUMP
go

IN 左6間啦...好想放棄啦!! [複製鏈接]

你咁有心機報咁多間,唔好放棄. 繼續比信心你囡囡同自己,relax,比囡囡檔玩心情,天無絕人之路,一定有你想入的學校收你. even waiting到時都總有人放棄.唔會無......努力! 加油!

我報 7 間,
3 間收上午,
1 間等result,
3 間等 in.

你又真係幾easy喎,一間ok就一間,唔洗煩.
我本來都有list out共15間,但好多都比hsb西左,所以剩下7間.

之前唸住唔知囝囝得唔得,老師唔知鍾唔鍾意,好睇眼緣,睇囝囝心情,每場的表現,而現在都想同佢去試多幾間.學習下都好,又可以知多d,無壞!

原帖由 sundae525 於 10-11-26 11:09 發表

係呀, 我唔懋bb太辛苦. 我都好好彩, in 第一間收左, 其他都唔in 啦.

hi scn,
same as you think. i have trouble to think of which is the suitable one for my boy. if the accepted kg is more than the rejected, then more headarch! but still want to try......so complicated. so, you still hv 5 to go this yr? i hv 3 more then.

其實在找學校,預備in,in學校,等信,收到信,好似每個時刻都有無窮無盡的事情,情景,教我們如何面對,要放棄或是繼續,要留位定不留位......等等. 又要一間一間去研究分析是否合自己子女讀. 都真是一門學問.

好在有大家一同討論,比下意見,就令自己無咁頭昏腦脹!!! 多謝!

‹ 上一主題|下一主題