用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 未識講野既細 B - K1 interview
樓主: ChristinaH
go

未識講野既細 B - K1 interview [複製鏈接]

我呀 b 2008 年 11月尾出世, 今年要報 2011/2012 年既 K1, 但佢仲未識講野, 我想問下各位媽咪, 係咪一定吾會有好既學校收架啦?
   0    0    0    0

真係吾該晒各位媽既既意見同支持呀, 都仲有幾個月我同呀 b 都會比心機架啦...

呀 b 9 月都返 N1 呀, 咁到面試既時候可能又進步少少, 好緊張呀..

原帖由 NICOLE123 於 10-8-6 11:04 發表

唔洗驚架
我仔上年8月都係講單字
仲要唔敢膽望人
番左n1就進步左好多喇
我地日日問佢2次以上問題. 番n老師教埋佢起身推番好張chair
到面試時佢地既表現可能係我地想像唔到既
加油啦 ...

我個 b 仲係好 bb, 都未有性咁, 吾知佢到時點 interview..仲有佢勁流口水咯, 吾知點算, 好鬼擔心

嘩咁難既, 我小朋友連野都未識講架喎....點算

原帖由 B.B.BaBa 於 10-8-12 09:58 發表
我又來補充少少先

sc 英粵班 interview,如果你小朋友用英文生字答問題,老師係會要求個小朋友用番中文(廣東話) 答的。

如小朋友答 red,老師會問即係乜野顏色呀?小朋友要識答番 "紅色" 先至得架 ...

你呀 b 講緊 bb 話, 我呀 b 直頭就未識講野 tim 呀, 佢妮緊返 n1, 我諗住如果冇好既 k1 學校收佢, 我會出年再報過, repeat 多年 k1.

原帖由 lsftsang 於 10-8-13 12:08 發表
我的 B 現在仍是講緊 BB 話,仍未是好肯聽指令,看來都可以慳返不用報 SC 了。SC interview 通常是在幾月份?這類 B 有甚麼學校易收?THX。

唉, 我想問下呢, 呀 b 未識講野去 interview 會吾會好尷尬呢? 咁先生問佢乜佢都吾識答架啦, 我都吾知點好...好鬼煩惱

Nicole 123, 你講得 arm, 我應該對呀 b 仔有信心, 可能到時會有驚喜. 我都寄左application form 去幾間學校.
因為有 d 開始接受郵寄報名
原帖由 NICOLE123 於 10-8-19 16:35 發表

唔去就一定無機會
去左唔得都當拎經驗者
父母為左子女 幾尷尬都會做啦
可能到時有意外驚喜呢
加油

哦, 原來要做呢 d 野既...我而家先知, 吾該晒你呀.
原帖由 NICOLE123 於 10-8-19 16:57 發表

再提下你一樣野可以做既
就係in 完即時第2天寄thank you letter 比校長
要親手寫 會有用的
‹ 上一主題|下一主題