用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 (K3H) 既同學仔 ^^
go

2010-2011 (K3H) 既同學仔 ^^ [複製鏈接]

大家好! 剛收到KV信, 囝囝 (Arthur Leung) 入 K3H , 之前係K2J. 希望各小朋友好好享受 根德園 K3課程,亦希望大家都入讀到心儀既小學.
請大家多多指教!
   0    0    0    0
Arthur 媽媽

Happy New Year! 祝大家和小朋友响新一年都健健康康,開心愉快!

原帖由 keroro_him 於 10-12-23 12:58 發表
預祝大家聖誕快樂,囝囝囡囡聽教聽話及身體健康

子謙爸爸
Arthur 媽媽

預祝大家聖誕快樂,囝囝囡囡聽教聽話及身體健康

子謙爸爸

Him Ba,
不用客氣,希望子謙快快快好哂,明天開開心心去party!
.

祝各位聖誕快樂、身體健康、每個小朋友都精乖靈俐,健康活潑,入到心儀小學,
Merry X'mas!

原帖由 keroro_him 於 10-12-16 12:50 發表
Arthur 媽咪

子謙有少少燒,所以要榮休二天,食過藥已好了,他超期待星期五的 Christmas Party.  另外多謝 Arthur 送給子謙的 Christmas card。

Him Ba

Arthur 媽媽

Arthur 媽咪

子謙有少少燒,所以要榮休二天,食過藥已好了,他超期待星期五的 Christmas Party.  另外多謝 Arthur 送給子謙的 Christmas card。

Him Ba

原帖由 amymitpro 於 10-12-15 22:28 發表
今日Arthur 都話咪姐姐今日出mental,又話子謙無返學,請2曰假,所以未送到聖誕咭比子謙喎. 另外,多謝++媽咪份list!辛苦哂!   

今日Arthur 都話咪姐姐今日出mental,又話子謙無返學,請2曰假,所以未送到聖誕咭比子謙喎. 另外,多謝++媽咪份list!辛苦哂!
原帖由 jumbo_mandy 於 10-12-15 14:35 發表
Dear all,
1) 今日有第二位老師入黎3H做 mental (進行數學比賽), 15條+2條IQ題(播咪問), 講真我幾鐘意 kv 嘅IQ題training, 因為真係幾需要用腦 。
e.g. 今次問 : 在澳洲, 有個女人要係屋企搭巴士去睇表演, 佢搭巴士 ...
Arthur 媽媽

Dear all,
1) 今日有第二位老師入黎3H做 mental (進行數學比賽), 15條+2條IQ題(播咪問), 講真我幾鐘意 kv 嘅IQ題training, 因為真係幾需要用腦 。
e.g. 今次問 : 在澳洲, 有個女人要係屋企搭巴士去睇表演, 佢搭巴士要用兩個鐘頭, 果場表演就要一個鐘頭, 問到底佢要用幾多個鐘頭至返到屋企?
e.g. 上次問 : Daddy, Mummy, 你, 細佬, 哥哥, 佢地邀請左 7個人返屋企食蛋糕, 1個蛋糕可以分到比10個人食, 請問要買幾多個蛋糕至夠食?
2) ++偷聽到, 話3/1中文比賽。

Received with thanks.

原帖由 jumbo_mandy 於 10-12-14 14:16 發表

Him Ba,
Please check e-mail, thanks!

原帖由 keroro_him 於 10-12-14 13:56 發表
Jumbo_Mandy

Please check pm

Him Ba

Him Ba,
Please check e-mail, thanks!

回覆 1# jumbo_mandy 的文章

Jumbo_Mandy

Please check pm

Him Ba

Dear all,
尋日我根據++提供的資料, 做了一份K3H同學名單, 好讓將來畢業時寫紀念冊用, 如各位想要, 可pm給我!
但內容全是++提供, 如有任何寫錯字, 請更正, 謝謝!

++話下星期有數學比賽, 所以今日上堂時做左20題mental 練習同2條IQ題, 睇番 d 問題, 連最近教果d都有出, 唔算太難, 只係應用題就較多人答錯。 3H 班同學仔, 加油呀!

原帖由 keroro_him 於 10-12-8 15:47 發表
我估聖誕老人21/12會送一份特別禮物比++ 。 如無意外賽果,子謙會讀 GT。

多謝你咁睇得起++, 過我信心只是一般咋。

回復 1# jumbo_mandy 的帖子

我估聖誕老人21/12會送一份特別禮物比++ 。 如無意外賽果,子謙會讀 GT。

原帖由 keroro_him 於 10-12-8 15:23 發表
唔好笑我啦。 最後++決定讀那一間小學?

仲未決定好呀, 暫時可能係SFA, 但係女拔21號至出result, 仲有6月一輪都仲可能有變數喎! 子謙決定左喇?

唔好笑我啦。 最後++決定讀那一間小學?

原帖由 keroro_him 於 10-12-8 13:55 發表
多謝你的分享,等我今晚問吓子謙。

你又話人造衛星講架?
子謙冇答錯呀, 答錯的兩題係 :
1) Swing your arm and turn around.
2) Do you have brothers or sisters?
其實仲有 1條Who is your Chinese teacher? 有位小朋友答左 Miss Tsang is my Chinese teacher, 不過Miss Luk 話算啦, 唔當錯。

多謝你的分享,等我今晚問吓子謙。

++話今日有英文比賽喎, 我地班錯左 兩題, 其實都唔錯。 Miss Tsang 過左去K3M問, Miss Luk 就入我地班, 依組別逐個小朋友call 出去問 1 條問題, 或加多 1 條 Who is your Chinese teacher? ++的問題是 What toys do you have?

++mami, agree with your point! 6 年後既變化真係唔知!希望各小朋友入到好小學!   
原帖由 jumbo_mandy 於 10-11-27 00:32 發表

不用客氣! 今日學校還派回assessment papers 了。

其實我現在還未給++選擇定讀邊間, 因另一私校offer是一條龍, 很吸引, 真係好驚六年後, 唔知自巳仲有冇精力再戰, ++只in了四間, APS亦不會去了, 現再等埋下月尾的 ...
Arthur 媽媽
‹ 上一主題|下一主題