用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) 抗議!未有盡力舉辦畢業禮!
樓主: candice001
go

抗議!未有盡力舉辦畢業禮! [複製鏈接]

唔好意思, 想借個位'呻'下

我小朋友讀德寶, 對停課後很多事情的安排, 感到很不滿.

自政府宣佈提早放暑假後, 眼見其他幼稚園已有安排, 只是德寶仍遲遲未有消息, 打電話詢問亦不得要領, 過了幾天才突然接到電話短訊(竟然用電話短訊)通知取功課時間, 取了功課又沒交待何時交回, 當中3張通告, 兩張是關於豬流感的常識, 1張是通知何時在銀行過數的通知,

學校給我感覺只是擔心收不到學費, 我連下學年的開課時間也不知道,之前問過班主任也是沒答案的, 跟著一個星期再來一個短訊通知交功課的. 最後一個星期取成績表就短訊也沒有, 是星期三晚9時多通知星期四到學校取的, 學校真的不能早一點通知嗎, 小朋友要安排活動的, 家長要上班的,

呢間學校真的是 行政混亂, 欠缺條理, 亦不會以學生為本, 只以學費為本, 之前在網內看見一些評語亦不以為意, 現在真的深深體會了.

原帖由 胡桃媽 於 09-7-27 10:20 發表

你講得啱,人地出面哂相$1,佢地要$3,食水幾深,可想而知 .
但我地又無辦法,我地又無得参加,焗住比人.....

學校收我地$3一張相都算啦, 希望佢地搵個質數好d既相機來影, 唔好影到矇查查, 提高下d質數啦,
所有學校活動都賴話肖像權, 唔比家長影相, 浪費好多珍貴片段

原帖由 lovebaby2009 於 09-7-27 19:18 發表
唔想出席,就唔好去啦,講咁多都無補於事,越講咪越嬲,對身體無益呀,保重呀.

雖然我唔係畢業班, 不過如果畢業禮家長可出席, 我相信大部份家長都會出席啦, lovebaby2009你到底在說什麼, 你到底明唔明白家長想參加小朋友畢業禮的心情,
‹ 上一主題|下一主題