用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Victoria 家長 - 可唔可以講下大家戰績呀?
go

Victoria 家長 - 可唔可以講下大家戰績呀? [複製鏈接]

老實講, 俾個女讀Victoria時冇認真唸過為考甚麼名校, 傳統定國際 (stupid mom...). 不過個女讀了3年 (由PN開始) 係令人驚喜, 可能她比較好運幾年都遇到好老師, 學校的雙語環境做得好成功, 無論將來本地或國際學校都可適應...雖然事都如今佢考DGS都係衰咗但我覺得不能怪Victoria喎, 因為佢地根本唔係target呢種傳統小學的! 要怪就怪自己沒有做足功課啦!

而家就作定論言之過早吧? 等埋DBS, 蔡繼有, 宣道, 英華...有結果再講吧!

話說回來我唔覺得victoria的discipline差, 老師的管教好恰當. 我個女同佢幾個小公主好朋友好有discipline, 佢地會舉手先講嘢(老師有教), 好聽老師話, 上堂專心, 坐得定, 所以要都睇小朋友性格!   

原帖由 wootaitai 於 09-12-1 15:58 發表
yes, as working parents they spend more time at school than with us.

Its easy to stuff up their schedule with English, Mandarin tutoring, but discipline cannot be learned through ECA

Having said th ...
‹ 上一主題|下一主題