用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 0910年度1C班。。。保持聯絡
樓主: alc
go

0910年度1C班。。。保持聯絡 [複製鏈接]

星期一 Test:
Supp Ex (1-3)
G.P (1-4)
星期二 Test:
Story Book-Fun With Friends (P2-10) 老師抽兩課小朋友讀。
我理解的就是以上這些,希望幫到你啦!

Sorry! 我小朋友無話計唔計分呀,不過我睇返測驗時間表是在星期三測Oral ,以我估計星期二是不計分的,但我會當測驗來溫習,因為都是相差一天的時間,早d溫囉。
原帖由 alc 於 09-10-18 16:55 發表
弊啦!好似有d唔同喎!
我個囡自修簿寫,Quiz on mon Phon practise test on next Tues.
佢解釋話一次係練習,唔計分,一次係測驗就計分.
真係唔知點算......

算啦!邊到傷心得咁多,我日日問個仔返學返成點,佢日日都答我"唔知呀,你自己問吓老師啦"你話激唔激死呀,問佢測驗測成點,佢就答我"派測驗卷時你咪知囉"同佢溫書佢好似好委屈咁,我日日火都嚟呀,有時仲要食兩粒頭痛藥再同佢溫過.........你話死未
原帖由 alc 於 09-10-22 21:08 發表
我囡囡話測番上次那些!
唉!好冇心機!聽囡囡匯報,測得好差,今天LISTENING佢話完全唔知做咩!

家長們,我們又要考試啦!努力,加油,奮鬥.....................

回覆 1# hellotung 的文章

我聽班主任講,如果多過5個小朋友無返學才會把資料放在網上家課冊。

3月4號中文默書

3月4號中文默書

請問各位家長這次默書是否只默8.1課文不需要默詞語
‹ 上一主題|下一主題