用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: wunmum
go

有沒有FS1R班家長 [複製鏈接]

找尋同班同學!
我阿仔是FS1R班.
   0    0    0    0

回覆 1# littlefaith 的文章

thanks so muchhhhh

hi hi . 好開心有同學仔, 我阿仔是第三組啊!
公主媽媽: 你囡囡是不是組長?
上一堂﹝天倫教室﹞有張WORKSHEET是同組同學名單,其中一個蔡XX是我個仔!
家長會一定出席,皆因阿仔仍未適應學校生活!希望可以與老師傾下!

Chole 媽媽,你好! 我仔仔是JASON,家長會一定到,希望到時可以認識你啦!

原帖由 阿笨與阿占 於 10-9-16 08:43 發表
Wunmum & Cinderalle,

你地好, 我囡囡叫Chloe; 你地會唔會參加下星期二的家長晚會?
Keep in touch!

hi hi , 你好 !

我都唸不知老師有沒有時間講下學生,但全部家長同一時間出席,可能都是講大圍嘢!

原帖由 阿笨與阿占 於 10-9-18 00:24 發表
Jason媽媽, 你好!

家長會個晚唔知班主任會唔會個別同我地家長討論小朋友在學校的情況?

下星期二晚上7:30-9:30是家長晚會,在四樓禮堂舉行。
如果沒有通告可以直接call班主任話會出席家長會應該沒有問題吧 !

原帖由 hin_ma 於 10-9-18 07:40 發表
hi, 琪媽

我個仔都係FS1R, 第四組呀,多多指教。

下星期二有家長晚會嗎?我個仔放咗幾日假,乜都唔知呀。

想請教英文科

想請教英文科

1. 按照QUIZ及家長與學生溫習部份,20日溫SCHOOL,   
    21日溫TEACHER ....但21日已派回默書簿,並且已默

了該星期溫習範圍.....是不是我理解錯誤?可否分享下大

跟進上述事項。

2. 第一份英文WORK JOURNAL 1 (我不肯定那名稱)

未完成,但星期一已收到
第2份
,最不明白的是......

QUIZ 日期重覆了。.....是不是我攪錯了?

大家有沒有這問題?

Hi hi , 真好,可以在此找到同学,仲坐隔离添!quote]原帖由 Cinderalle 於 10-9-22 14:12 發表
Hi Wunmum

因為先幾日太忙沒時間上網, 未能即時回應你的問題. 我囡囡是坐在你仔仔隔離的. [/quote]

上星期俾老公跟阿仔英文默書,但阿仔話昨天默書全部唔識...............仲以為阿仔玩野,亂講!

........點知一看之下,老公跟錯......溫左下一次D英文生字!
怪不知得阿仔一D都唔識,  今次一定是食蛋!
‹ 上一主題|下一主題