用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 PN國際班一問
go

PN國際班一問 [複製鏈接]

我囡囡0806 會讀來年既pn 國際班,
在家 會中文 + 英文.  有朋友之前讀過,覺得無問題.
小朋友識得分.
原帖由 shuetma 於 10-3-10 15:24 發表
PN國際班一問
有冇子女讀過PN國際班的媽媽, 如果平日以中文溝通, 子女返PN以英文學習, 會有困難嗎?

國際班係全英+少普
中英班係中文 + 少英 + 少普

原帖由 wendychiu301 於 10-3-30 19:58 發表
其實國際班同本地班有咩分別呢

咁奇怪? 我朋友OPEN DAY 問. 係全英+少普...

原帖由 jjh 於 10-4-1 23:16 發表

PN class only Eng, no put. (I asked the headteacher on open day)

part (1) 入課室,一位家長和小朋友一齊玩toys, 老師從旁觀察,或者會問家長問題
part(2) 在中間地方,一齊跟老師做exerciese or dance
part(3)聽老師指令, 家長和小朋友一齊玩遊戲, 老師從旁觀察.
國際班...interview 果朝, 我一入課室,老師全英語和各家長打招呼, part(1)-(3), 好多家長都用英語和小朋友溝通. (包括我自己). 我囡囡平時上english pg, 所以, 習慣左聽eng command. e.g sit down ,hands up.
byebye, hello, goodbye kiss. 全部做到.
我估老師除左睇小朋友表現,亦會觀察家長怎樣和小朋友溝通.
原帖由 wendychiu301 於 10-4-20 17:15 發表
我剛剛收到通知星期六面試,請問國際班通常問d咩題目?同埋英文定中文問架?
‹ 上一主題|下一主題