用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 大家好,我係K1H,請多多指教 ^^
go

大家好,我係K1H,請多多指教 ^^ [複製鏈接]

有呀. 我囡囡都是K1H. 0806BB

今日去完家長會, 有幸見到咁多位家長. 可惜.我喉嚨發炎.無機會同周圍既家長打招呼.  拎完書包..我便走了.

你地有無參觀圖書館 ?  . 我打算報家長義工.

我打自己工.如果唔洗同客開會. 搞掂手頭上的工作, 可以'鼠'出來 一兩個鐘.
原帖由 chelchel0126 於 11-8-25 17:34 發表

冇參觀呀,太熱,買咗校服即走..
你係ftm??

我估應該那兩位老師只係今日幫手.  老師好NICE.  我囡囡好好動. 坐唔定.  希望老師搞得掂..

原帖由 chelchel0126 於 11-8-25 17:34 發表
其實係四個老師??咁又幾抵讀喎

30號 返學.  坦白講,我真的好擔心. 囡囡返N 果陣,四圍走. 唔聽老師指令,可能因為返國際N + 言語DELAY. 返了一個學期. 老師話囡囡TOO ACTIVE +唔聽指令.  於是, 下學期,轉了傳統PG (像返N 一樣, 不過,是三個老師對11個學生).  情況有好轉.
不過,到了新環境. 不知會否怎樣..

想問下有無人知30號. 是否
(1)著運動服
(2)帶所有書 ?

今日第一日返學. 除左等校車時. 比較耐. 囡囡上堂很開心.
chelchel0126, 雖然係bk 見到你張相. 但我始終認唔到你. xdddd

YEE..我囡囡都係羊羊組, 我今日帶口睪. (因為喉嚨發炎)

原帖由 chelchel0126 於 11-8-30 18:54 發表

我係綿羊組,短頭髮,胖妞,聽日再認吓
轉左相,好唔好d ^^

oh. 你係sky ~ 原來大家坐隔離.   今日婆婆陪伽敏上堂.  我朝早起身,個人想暈. 但下午要返大陸開會.  唔改得期.  唯有叫婆婆幫手陪囡囡上堂.
婆婆話阿囡算ok.  個個小朋友都好乖.  
放學時,校車轉左線. 唔知明天又會怎樣 .  囡囡在校車訓著左. 日日坐四十分鐘回家. 有點心痛.

nice to meet u
原帖由 minniesuki 於 11-8-31 16:32 發表
HI,HI  大家一齊綿羊組, 我仔坐伽敏右手面果個呀!

你仔仔好靚仔..(婆婆同我講,對面位個男仔好靚仔, XDD) 昨天校車轉左線. 阿囡放學時間,和第一天差不多.  都是 50分左右到青衣.
不知今天怎樣.

原帖由 melodymabb 於 11-8-31 16:49 發表

hihi,我係坐對面的一位男孩子。。。好開心見到你地呀!!
今日仲同伽敏坐同一部車放學~

昨天老師打電話來. so far 無問題.放學時, 校車卻遲了15分鐘. 原來之前有媽咪忘記 '落樓' 接小朋友.
今早,囡囡坐校車都無問題. 無扭計.  (見到校車其他小朋友都坐得好定)
希望今天一切順利

禽日收到老師電話, (聽到老師把聲好沙). 希望,班小朋友乖乖地. 亦希望老師快d 好番. 今早送囡囡上校車.  (有一個讀k3 的住在我樓上xddd). 係12座小校巴.  車入面有5個小朋友. 個個都坐定定好乖.

婆婆剛才打電話來. 話最後一站,囡囡一個人坐. 看到跟車AUNT 抱住佢.. 囡囡看似喊過.

今日, 婆婆話校車 1:10分左右先到..
昨天,因為有家長唔記得接放學. 所以遲左.
今日就塞車.  
原帖由 chelchel0126 於 11-9-2 16:29 發表
HIHI^^
係得我一個咁唔知醜,成個頭放出嚟嚇人
囡囡返去點呀??
我嗰個麻麻地,D時間亂晒,搞到我好"呢HEA"

oh.. 你囡囡有無返N ? 其實,我都估唔到無小朋友喊. 大家都安安定定.  不過,可能我坐在囡囡後面.  如果坐遠D. 佢都可以痴實. 唔肯郁.
原帖由 jay-heiman 於 11-9-2 16:27 發表
hi..各位K1H媽咪你地好 :)

我淨喺認得藍天媽咪咋...我個女喺熊仔組呀!01Sep喊嗰個呀!

怎樣不對路? 伽敏連續兩日都話自己有食到蛋糕.  
今日, 講好多短句..[食蛋糕,係肚肚, 有返學]之類.

原帖由 chelchel0126 於 11-9-2 21:54 發表
立勤叻叻呀!!佢點呀,習慣未呀??我個唔係幾對路,有啲擔心呀我

返學開心, 咁係囡囡應該好快適應.
原帖由 jay-heiman 於 11-9-3 11:10 發表
阿女有返N嫁!不過佢喺細女又有D黐身咪喊囉!里兩日返到屋企嘟好開心。。話好鍾意返學 !!藍天媽媽。你仔仔點唔習慣呀?佢睇黎好活躍呀 ....

chelchel, 老師有無講仔仔上課怎樣? 會唔會課程悶, 所以興趣不大?

chelchel, 我做阿媽,如果聽到阿囡咁講, 都會心傷.  爭玩具 ? 係咪同伽敏爭 ? 你唔怕同我講 !! 可以pm 我.
不過,你提起喊,  阿囡星期五放學. 婆婆話佢眼濕濕,然後跟車aunt 抱住佢坐.   我問阿囡,係咪坐校車喊? 佢話唔係.  我問[仲乜事喊?] 佢話[係學校喊,放學喊]. 但講唔到乜野事. 之後,話自己食曬成個蛋糕, 話自己好叻.

你講起掛住.   阿囡近兩日,唔見左我or daddy. 會不停講[我掛住daddy, 好鍾意daddy]  我又無理佢.  因為,阿囡見到daddy後,又無得特別.
希望下星期好一點.
‹ 上一主題|下一主題