用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道k1取錄名單可上網睇la ....
樓主: aleelee
go

宣道k1取錄名單可上網睇la .... [複製鏈接]

下,唔係麻.收入是學校考慮因素之一?難道學校  憑父母寫的TITLE 或居住地址而去估?

我囡囡係0806bb.  今年1月先識自己個名. 所以, interview 完全唔中, 係意料之內. 別的小朋友識唱歌. 我囡囡單字單字..

我得又一村幼稚園 offer ~~  3間reject 3間waiting.
waiting 有民生,st.cat , 禮賢.
原本民生 係有希望.  但朋友做教師, 佢話今年, ms 係send 多左offer letter. 結果,大部份都有交留位費.
真係..到左交大訂先. 先知有幾多人放棄個位.

我估禮賢waiting 機會都微. 因為,大部份k 出曬offer 後. 朋友有st.cat, kv. 培正 果d. 根本唔會in 禮賢,  
變成. in 禮賢果班,係真正用家.  可能得好少人放位.
原帖由 考考2008 於 11-2-23 13:40 發表

同你都一樣10間,現暫york,你又會選邊間呢?

ms waiting 數量不清楚. 看bk news. 有兄弟姊妹都waiting.
朋友大囡讀 禮賢, 弟弟係細仔. 都係waiting.
坦白講. waiting list 他們都會排先.  相信那些家長一定出盡力去幫第二個小朋友入學.

原帖由 alicialee1210 於 11-2-23 16:13 發表
我有st cat, kv, soka, hkps, 民生 waiting, 5間入面我只會喜歡民生多過tt, 因為其餘4間都冇小學, 希望d小朋友考到培正嗰d會放棄民生啦. 咁你朋友又知唔知民生今年出得多唔多waiting呀? ...
‹ 上一主題|下一主題