用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 N class to K class幾時可以收到通知
go

N class to K class幾時可以收到通知 [複製鏈接]

Yesterday I asked my son's N Class NET Teacher who said most probably will distribue the letter to us on next week, but not this week.  I am still wondering whether register at other kindergarten for place safe.
原帖由 小曳人 於 10-11-26 11:15 發表

係呀~ 佢嘅小朋友讀緊N班
大約70%會收到信通知要交留位費, 其他嘅會收waiting信, 但係就算係waiting, 表現吓誠意嘅, 都有機會留返低架! 因為有好多小朋友收生收到其他offer就會放棄已留嘅位!
功課日日有, 2-3樣, 每 ...

我估計唔會因為請假去面試而輪為waiting list, 因我仔仔病咗都請咗一星期假,星期五都收到升K1的信. 我提議向老師問清楚原因,以表示你的誠意.
原帖由 ynlee0504 於 10-11-27 23:38 發表
昨天晚上見到封waiting 信,真的有點嬲到眼火爆。當初入讀n1時,都看了不少媽咪話學校n1上k1時要頂得住那種坐過山車的感覺。但當時針唔吉到肉唔知痛。

但我仍一直有跟班主任保持溝通,每次必問小朋友有什麼地方要改進, ...

SC收咗我個仔,我已立即通知劍明校長放返個K1位畀waiting的同學仔,因為我都係為人母親知道unsecure 的心情,祝願有心等劍明的家長可以入讀,其實呀仔讀咗短短四個月N我都好鍾意劍明,老師真係好有愛心,又教到呀仔行為上改善好多,學術上亦都得益不少. 在此要多謝朱校長,黃老師同Ms.Bernaddet,萍姐等人給予小兒有一個愉快的學校生活.  因為老公鍾意SC才要轉校,真係有小小唔捨得,希望仔仔日後同樣可以讀得開心啦.
原帖由 Smallpigbb 於 10-11-30 00:31 發表
講真我上年都有請假去SC面試,我唔覺得去面試就唔收返,因為我個女都係收返o既,我同意elmolly所講KM係鍾意收D自理能力比較高,坐定定o既小朋友,我個女都係呢D。

如果真係唔好彩waiting o既朋友,真係寫o下信俾校長同班主任啦, ...
‹ 上一主題|下一主題