用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 07-08 SFA 小一家長分享
樓主: ianhelen
go

07-08 SFA 小一家長分享 [複製鏈接]

新加入 1D

HI,  

各位好,

我仔仔是1D的.  好大頭蝦的.

Project Learning

想問吓大家1D班是否要帶小朋友的BB相片和父母的相片呢?
因為我仔仔講得黎不是太認真.

:cry:

Project Learing

bau,

thank you for your confirmation.

fan

原文章由 bau 於 07-9-14 11:52 硐表

Yes, 1D need to bring 1 photo of BB and 1 photo of the parents.

I guest the last riddle answer is 'postoffice'.
Is it corrent?

原文章由 aprilma 於 07-9-14 23:39 硐表

The last riddle answer probably is " page", I've been calling all my friends, but no one figure out ....finally my Filipino maid has figure it out...It's so difficult!!

Tuen,

加油啦, 我都系1D, 都係天天趕, 我重要趕返工, 趕放工, 夜晚趕煮飯, 好好好累呀!!!

原文章由 Tuen 於 07-9-19 09:59 硐表
各位,我也是SFA小一的家長(我女兒是1D).
      這两個星期簡直是活在恐慌中,每天趕起床,
      趕上學,趕功課,趕温習,到頭來還是遲到,穿
      錯校服,漏帶通告, 太想哭了﹗﹗﹗
     Candy ...

想問各位考試範圍內有Dictation但係在考試期考, 亦或在English Dictation Assessment 內計呢?  範圍好似多左d.

另外music的內容有工作紙, 亞仔都無工作紙帶回家?一頭霧水.

家長會

請問各位星期六是否小一家長座談會呀

家長會

無咩特別野講, 最主要都係見下班主任

回覆 #1 sally1 的文章

如果係舊生可以寄去不用自己返學校.

未教過的書??

我現在才留意到 storyphonics 2  未教過, 未帶過返學, 請問其他班是否亦未教呢?會不會下年教返呢, 或是家長自己教返算呢?

另外, 請問教家會的主席是誰? 應怎樣可與他聯絡到呢?
‹ 上一主題|下一主題