用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德望中學跟小學脱鈎了嗎?
go

德望中學跟小學脱鈎了嗎?   [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 16-6-30 12:25
好多人鍾意將"聽聞"返嚟既嘢就當係真咁大肆宣揚

但其實嗰D人可能連一D基本認識都無......
最新教育局政策話一條龍小六生唔達標學校可以留佢班, 唔知過咗未?

Naurto 發表於 16-6-30 12:48
你意思是st mary 全级小學,只要達標,就100%直升上st mary 中學?不好意思,小女讀天神,我都是第一次聽到 ...

st mary係津校, 佢哋同中學部係一條龍, 就算唔達標, 都可以100%上st mary中學, 明未? 同天神情況一樣, 分別就係天神谷到死, 但st mary無乜功課。

BTW, st mary小學網頁已經有寫, 2004年開始結龍。

judy 發表於 16-8-25 16:37
前有賣沒有牛肉之牛肉湯,食環處有執法。但教局呢?明知有直資/私立所謂既一條龍學校,只是假龍, 只在网站 ...
呢個已經唔算假喇, 當年我阿女升小一時, 去到一間私校聽講座, 校長個PPT大大隻字寫自己學校既聯繫學校係XXX、XXX、XXX, 咁我哋呢D升小一家長緊係信以為真, 係聯繫中學啦, 原來唔係架, 一D關係都無架, 係同教會咋, 你話死未。仲累到我坐响風口底吹咗粒幾鐘, 病咗三個禮拜添。

ekhc    發表於 17-1-26 01:15
‹ 上一主題|下一主題