用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想問聖道迦南是band幾?
go

想問聖道迦南是band幾?   [複製鏈接]

wunhei 發表於 16-9-26 10:21
校風OK嗎?
我哋學校入好多, 校風唔錯的。

Yanamami  入好多?  發表於 16-9-26 18:32

Yanamami  入好多?  發表於 昨天 18:32

舊年入8個, 今年入11個。因為我哋學校都多公務員, 所以B2生唔想再辛苦, 學校校風又幾好, 所以都直接選入直資了。

王家爸爸 發表於 16-9-27 12:56
老實講,B1/B2唔會報佢,起碼喺過去幾年唔會。唔係學校唔好,係更好既學校太多。但係換另一個角度睇,佢哋 ...
其實我覺得如果係B2中尾既同學仔, 係有可能揀佢, 因為真係捱完呈二又呈三, 直資資源又好D, 又有教育津貼既話.........

王家爸爸  如果無記錯,2000年之前入職先至有教育津貼  發表於 16-9-27 13:45

vvmon 發表於 17-1-9 11:16
福中我都鐘意架,考到就比佢自己選,始終讀6年係佢,我唔想佢日日返學都好似「行刑」咁
崇真就一定唔會,當 ...
你要考慮、了解清楚, 崇小同基崇完全唔一樣, 我當年女女都有考崇小, 雖然唔可以話唔好既經歷, 但都覺得幾有問題, 但當年同時了解基崇, 覺得真係唔錯喎。有時學校好與壞, 同個校長關係大D, 唔一定係辦學團體。

基崇真係唔錯的, 諗諗佢, 反正到時多個chance, 無壞。
‹ 上一主題|下一主題