用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城網 銀禧 黃笏南
go

九龍城網 銀禧 黃笏南   [複製鏈接]

tutik 發表於 19-4-15 09:02
唔係band1一定入到㗎咩?我見band2都有人入到,我擺乙6/7呀, 係咪太搏? 老師都問我前面嗰啲汁雞位打嚟做 ...

既然係咁,放前D好,舊年已經唔包有無B2入到了,何況今年。除非你有充足叩門信心同準備。

tutik 發表於 19-4-15 16:02
而家緊唔會谂叩門位,叩門位矜貴同艱難,到真係衰咗先算。
上年我哋學校真係有唔少band 2 入到。
...

呢個信息好重要。

tutik 發表於 19-4-15 16:32
但係又有老師同我哋講就算自己band1銀禧都唔好放得後個乙三

唓!咁你舊年B2個資料準唔準架。搞到我好亂呀!

YmOra 發表於 19-4-15 16:34
吓!乜我講錯嘢咩?!

我同我班jm們都係咁樣講同咁樣分析。

你好似詛咒緊佢入唔到銀禧,跌到更後,甚至⋯⋯

YmOra 發表於 19-4-15 17:17
吓!我絕無任何不敬之意架!只是去到今年這個尷尬位好難講得好實銀禧是否一定有位流落B2組別而矣 ...
緊係知你唔係咁意思啦, 不過呢D非常時期, 做阿媽既聽到唔吉利嘢好驟忌。

hkpapa852 發表於 19-4-15 17:15
我淨係記得有銀禧家長, 上年統一派位前, 成日高調話B1唔放乙2可能入唔到

結果上年派位後家長告既結果似乎 ...
我仲放到乙5, 等緊學校ban我份草稿, 升返上乙3添............

貢貢爸 發表於 19-4-19 21:48
回覆 martindu 的帖子

真的嗎?我以為旅港是好過銀禧的。而黃芴南就和銀禧差不多!如果是這樣的話,那麼乙 ...

你的理解沒有錯,旅港係比其他兩間成績好。不過旅港係比較積極,小朋友主動學習會好D。
‹ 上一主題|下一主題