用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 神召第一小學並非特殊小學
樓主: kwankyliebaby
go

神召第一小學並非特殊小學 [複製鏈接]

Carsonsh 發表於 14-12-12 18:40
其實樓主對神小嘅指控都頗嚴重,如果有確實證據、尤其係老師嘅不當言詞,樓主應直接向校方反映、甚至向教育 ...
首先, 我唔覺得係老師咁話小朋友, 應該係同學你話佢。

學校曳學生一定有, 睇你好唔好彩遇唔遇到, 你叫樓主點俾證據你呢, 都係小朋友被人鬧完返屋企同家長講, 我哋唔係家長當事人, 佢哋可能考慮好多, 小朋友已經係SEN, 成績已經跟唔上, 唔通仲成日去投訴咩, 曳小朋友把咀生响人哋度, 奈佢咩何呢? 你同老師講, 老師問同學仔, 佢話無講過, 咁又有咩辦法呢, 所以就算係我都唔會投訴。(我囡囡小一時都被隔離曳同學鬧"死八婆")。其實有SEN真係讀津校可能會好啲, 最低限度教署會俾多啲資源, 私校真係無能為力。

fishchow 發表於 14-12-19 10:59
學校有準備收 sen 學生,只是有一定的比例。我囡當時就是有一主科學習遲緩,學校考慮得好詳細,比哂評估報 ...
今時唔同往日, 依家生源充足, 大家(學校)都想揀好D。既然依家校長講明唔想收SEN學生, 即表示有感學校真係支援不足, 係咁就真係無謂勉強了。
‹ 上一主題|下一主題