用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 匯基書院(東九龍)課堂體驗
樓主: elbar
go

匯基書院(東九龍)課堂體驗   [複製鏈接]

小時了了 發表於 17-11-6 12:51
真嘅, 中一開學時要 C6 係咁開支票買呢樣嗰樣令到 C6 有少少脾氣 (利申: 我哋係草根階層, 並唔係中產人士, ...
都.......真係唔少錢喎..........

小時了了 發表於 17-11-6 16:47
因為中一新生, 要買新校服 (夏季, 冬季, 運動服, 褸...), 中學新書包, 返學鞋, 返學運動鞋..呢啲又係$$.  ...
點解.....規定人家要學小提琴..............

hkpapa852 發表於 17-11-6 17:26
好似, St Mary, GH 都話一定要學一種樂器....
學樂器我哋有丫, 但點解一定要學小提琴..........

加力e媽媽 發表於 17-11-9 18:55
回覆 s583057a 的帖子

我覺得只要你不大抗拒別人向你傳福音就可以了,我兒子仍有同學未信主,但依然讀得很開 ...
我上咗十幾年聖經堂, 唔好話聖經, 我當年中六都要上體育, 我同阿女最曾體育堂, 但都一定要上到中六, 我哋咪仲無奈, 無得drop的。
‹ 上一主題|下一主題