用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇人2017或2018年乙二、三填旅港/銀禧/黃笏南,然後入 ...
樓主: JackyHY
go

有冇人2017或2018年乙二、三填旅港/銀禧/黃笏南,然後入左?   [複製鏈接]

JackyHY 發表於 19-3-27 17:38
有冇人2017或2018年乙二、三填旅港/銀禧/黃笏南,然後入左?
我記得有, 不過搵唔返個帖。

hkpapa852 發表於 19-3-28 12:05
大部份校網, 我認為都應該用以下策略:

乙1心儀, 乙2-5按策略選自己可接受既本區/他區B1中學, 再盡填餘下本 ...

盡填⋯咁係咪MCS、華英呢D都要填埋落後面⋯⋯

YmOra 發表於 19-4-1 12:54
明白你的意思。

其實,我反而倒轉頭咁諗,此事已是事實的話,在今年度或往後的填表裏會敢搏乙二或乙三或 ...
其實最擔心係估錯band啫, 過往估錯都仲有機會執雞, 今時今日估錯, 可以直插B3。不過, 知道一定係B1, 我哋網就真係要盡填為上。

goodboy1 發表於 19-4-3 12:15
B1a同B1c兩者學生成績可以相差好遠,「大抽獎」真係玩死D家長同學生!
...
哎吔, 好心你唔好咁多complaint啦, 度掂個大抽奬表先把啦。

hkpapa852 發表於 19-4-6 13:46
咁你朋加友個小朋友最後係咪入咗另一間自行既中學?

佢話佢朋友最後「派咗」入自二果間。我懷疑點解佢咁肯定係抽入唔係自行入。依佢朋友情況,旅港三條一唔中,同屆有人乙三中,咁佢一係估錯band,一係自行入。佢仲入咗自行果間,咁好明顯係自二入了。
‹ 上一主題|下一主題