用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德望 VS 曾肇添
樓主: blackbe
go

德望 VS 曾肇添   [複製鏈接]

blackbe 發表於 20-4-11 10:56
黃大仙1A,是級頭

哇,你黃大仙走到入沙田!

如果錢唔係問題,德望好呀,雖然曾DSE成績好靚,但你女女數學唔得,即係理科好難同男仔鏈。除非你肯定阿女唔揀理科,同一班女仔點都好D。同埋曾記有7成抽入,德望學生水平平均D。你唔好諗住中學一定係級頭,因為德望D女女個個都唔嘢少,但係就個個較平均,咁老師教時當然事半功倍。不過德望響山上,你返學既耐時間?

同埋聽JM用家講德望管得都嚴,無得hea,不過睇你女女都唔似自由派,應該無問題。

mcl203 發表於 20-4-11 11:59
GHS始終有一些體藝生,或多或少一定會拉低整體成績,所以話純讀兩間都分別不大,但成長路嘅訓練,GHS會機 ...

而且,黃大仙入沙田好遠,依家咁既時勢,鐵路一停真係要踩單車返學都似,德望市區去市區,打的都平D。

02413124 發表於 20-4-11 12:11
朋友小朋友黃大仙入沙田,多數搭巴士,不過佢話屯馬線開左,鐵路快左,黃大仙中人入到大圍 20分鐘
...

曾記唔係鐵路附近,要行過去或轉小巴。最擔心鐵路壞車。

02413124 發表於 20-4-11 12:22
黃大仙有89巴士,附近落唔洗轉車,行5分鐘左右,黃大仙中心上就車程21分鐘
...

咁又OK喔。

奥脫福 發表於 20-4-11 17:55
我不喜歡佢對待自己親生女的手法(包括中學對小學,
小學對幼稚園)。

所以我咁like培正。不過我衰女,我無用,無勇氣幫阿大填甲一乙一,只填甲二乙二⋯⋯

奥脫福 發表於 20-4-11 17:55
我不喜歡佢對待自己親生女的手法(包括中學對小學,
小學對幼稚園)。

不過HY咪仲過分,佢哋小學班女都唔差丫

Cliokohonda 發表於 20-4-12 00:30
你玩火

sorry大家,無心既,其實我無報,唔關我事既

Cliokohonda 發表於 20-4-12 01:53
我都想交學費比DGJS ,唔比我女升DGS都無悔……

DGJS好似係全升DGS喔

Cliokohonda 發表於 20-4-12 10:39
係呀……
直接啲講,學校冇責任包升學!
兩公婆離婚互數不是係好正常,

拿,係你撩我講。

依家唔係話老婆變咗34寸腰,係老婆一直keep住,只係老公日日見住隔離阿乜先生個老婆好似李若彤咁,自己老婆就只係鄰家女孩,心有不甘,想換個靚既。

人哋呀M先生咪又係咁錫老婆,都無話想換畫,婚姻緊係有起起跌跌㗎啦,係佢唔夠輕鬆想一直有戀愛感覺啫。

gracelam 發表於 20-4-12 11:46

想離婚唔緊要,都明白自己6年來努力keep身材係keep得冇人 ...

拿,結咗婚正常都會等既,望佢回心轉意丫嘛。

gracelam 發表於 20-4-12 22:11
等個老公响出面慢慢揀完揀淨先考慮自己,嗰種感受好難頂㗎! 所以好多怨婦post囉!
...

咁緊係啦!咁多年捱生捱死無功都有勞丫。但係老公想搵個後生靚女又有家底,有乜辦法呢!唯有等佢回心轉意,要返自己囉。

所以有D就叻D,好好裝備自己,有條件出去搵個小鮮肉,唔駛仰人鼻息。

02413124 發表於 20-4-12 22:45

我又輕鬆下

我先至慘呀!

之前諗住嫁佢,係因為佢夠穩健老實,諗住咁就一世平平淡淡咁過都唔錯。點知中途佢轉咗老細,業績表現出色,扮升lev,係扮咋喔,又唔明點解咁多(emoji)妹信佢。佢僧面佛面都唔睇,我依家執緊包袱唔知去邊好呀,出面風大雨大⋯⋯

02413124 發表於 20-4-12 22:57
咁只好....好好利用剩下既時光留住佢

依家keep緊fit了⋯⋯睇下仲有無得mang⋯⋯

02413124 發表於 20-4-12 23:02
做多幾次facial 啦

facial要關門14日呀

02413124 發表於 20-4-12 23:19
咁阿媽只好學下點做,再幫阿仔做

阿女呀!依家咪日日拿住支棍幫佢做囉!
‹ 上一主題|下一主題