用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 跨區大埔
樓主: SY_Joanne
go

跨區大埔   [複製鏈接]

tpmon 發表於 18-7-14 00:54
同一天在EK中學版見三大奇案。我也不識解釋,攪到我今天都神智不清。

Case 1: 由新界最好的沙田網,想轉 ...
case 2同case 3好易理解喎, 華英成績係較迦密略高的, 考到st mary或MCS, 我都放棄DGS啦, 慳返咁多錢。

cherrieshum 發表於 18-7-15 17:10
Conclusion:  柏雨在各方面都不能與增記和呂中比較,這是不幸的事實。
你睇下佢個校風就知不能比較啦。唔係點有監獄柏雨既稱號, 你估浪得虛名乎?

cckalex 發表於 18-7-20 10:56
回覆 little_yolky 的帖子

雖然係監獄,但可確保有4成幾學生可入資助大學,所以要睇各家長目標係咩!恩主 ...
生源唔一樣呀, 入三大英中既, 成績都係當年小學比較前列既, 恩主教近年甚至收部份B2呀, 點有得咁比。

SY_Joanne 發表於 18-9-14 10:59
謝謝指教,因本身是基督徒,都想囝囝入番基督教學校
咁試報沙田曾肇添、呂明才、沙崇、沙培、沙循..........坐多幾個站, 15分鐘, 好多好多揀..............
‹ 上一主題|下一主題