用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 祟真幾時有結果通知?
樓主: kc_united
go

祟真幾時有結果通知?   [複製鏈接]

大家千祈唔好嘈交。

噚晚阿囡考完, 整到10點至返到屋企。不過, 校長真好好長氣, 剛坐正風口位, 今日病咗。

噚日已有300個小朋友, 9月底第一場又已收了一批(屈指一算, 9月28日差唔多呢一兩日會收到offer), 咁真係好難入。不過, 阿囡比想像中叻女, 都好開心了。學校硬件真係好理想, 入到固然好, 入唔到都無所謂啦, 神一定已經安排好了。

唔知點解, 舊年我好緊張的, 但今年遊戲一開始, 我突然變得好平靜。唔通係心如止水

其實佢哋0既in 法都幾離奇。

如果話in一批數一批, 咁即係後in 0既機會好細, 咁佢哋又點區分先後in次序呢。
但如果話每次in有收生的quota, 咁可能有一批有多啲目標學生, 一批少啲, 咁咪唔太公平囉, 參加港姐同李嘉欣鬥, 同其他人都好唔一樣啦, 唔明白。

natalielee 發表於 12-10-17 11:13
收唔到呀!  請問有冇11/10 interview的已經收到信呢?

唔好嚇人啦, 我都係in 11號。

回復 natalielee 的帖子

14 working days 即係11月1日前, 希望有奇蹟出現。

回復 natalielee 的帖子

如果阿囡入到, 我叫C6辭咗份工去, 全職帶阿囡讀書。

CONNIEQ  咁都好喎!  發表於 12-10-18 18:58

Ernest爸爸 發表於 12-10-19 07:44
問題就是: 崇x用咩態度去培養小朋友? 自己友唔收, 對自己三年前做收生决定有懷疑, 和發現小朋友學習與崇x小 ...

但聽聞去年收咗0既家長都無放棄學位喎, 所以先搞到小班變大班, 咁6月仲邊有位叩?

HelicopterDad 發表於 12-10-19 08:44
咁你又係咪想見到有人complain話明明自己個doy面試時好過人地,但因為唔係崇幼而去左waiting. 攪乜嘢interv ...

我仲未出result, 但寫定去你估有無用? 我係校外生喎。

HelicopterDad 發表於 12-10-19 11:25
雖然我個仔上左岸,冇呢個concern. 不過我覺得如果你真係好想,咁誠意係冇時間性既,再者你頂龍係浪費左寫 ...

啱啱收到信, waiting list, 你1st choice果間有sec in未?有無考慮放返個位出嚟?我要同校長寫信去了。

HelicopterDad 發表於 12-10-31 11:39
未呀!數緊手指,希望可以收到信2nd in. 而家日日上BK睇下有冇人已收信。就快會知。

...

希望你快啲收到信, 仲要入埋啦, 咁我就多個機會啦, 嘻嘻嘻....
‹ 上一主題|下一主題