用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大坑東幼兒學校2011年N班同學仔
go

大坑東幼兒學校2011年N班同學仔 [複製鏈接]

上星期六去左家長會, 感覺學校都幾細心.

有冇今年9月N班的同學仔家長入黎傾下? 有冇家長家長家長會俾小朋友坐校車呢?
   0    0    0    0

原帖由 lutang 於 11-6-20 20:55 發表
你好呀,我上星期六都有去家長會,唔知邊個係你呢?我個小朋友係JNC2上午班,你個小朋友呢?
其實我都心大心細,唔知俾唔俾小朋友坐校車好?因為我住荔枝角,搭地鐵都好方便,而且一定平過校車,但坐校車就唔怕翻風落雨露天行 ...

我阿仔係JNC2下午班, 即係之後將會同你個仔做同學呢.我個仔係細仔呀. 我又係心大心細, 校長又話4個月後先好俾佢坐校車, 但唔知之後先join得唔得. 我住荃灣坐MTR都係30分鐘, 但返工就要好早起身la...

原帖由 micbaby 於 11-6-21 10:16 發表
我都煩緊呀, 我住沙田架, 所以個日問校車個個係我羅, 你地住得近都無咩所謂.

我o個日都想問校車既安排呢. 沙田真係有o的遠, 你個小朋友係邊班呢? 唔知會唔會係同班同學仔呢?

原帖由 lutang 於 11-6-21 13:31 發表
Moon1 & micbaby:

我都想知你地唔係住呢區,點解會俾個仔讀呢間既,係咪真係口碑好定係咩原因?我報既時候真係純粹揀番呢區,同想揀d全日班學校,所以都唔知佢地好唔好架!本來早排白田救世軍都話收佢,但佢咁遲先通知,呢 ...

我係因口啤同想阿仔讀全日班, 所以幫阿仔選呢間學校. 我有朋友個仔讀過, 話o的老師好有heart, 阿仔咁細個, 我好希望佢可以係一間開心愉快, 同有愛心的老師既學校學習. 我覺得好既學習環境對小朋友既成長好緊要.

原帖由 eqgreenyip 於 11-6-28 11:53 發表
我阿仔係JNC2下午班, 家在荔枝角, 地鐵好方便, 所以唔會坐校車. 期待佢可以快d返學

Hi eggreeyip,
我個仔同你個仔仔係同學呀. Nice to meet u. :)
‹ 上一主題|下一主題