用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 kindle電子書,真是讀書人和中學生的恩物! ...
樓主: chantm1812
go

kindle電子書,真是讀書人和中學生的恩物!   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+杰杰媽媽+於+13-11-19+發表見

原帖由 mo-ma 於 13-11-20 發表
請問價錢如何? 謝!

Groupon 賣緊日版Paperwhite HK$1399,贵呀。

淘寶賣緊日版 價錢是RMB7xx。

如果想再免除透過中間人的風險,你也可考慮直接向美國Amazon.com購買,連運费是HK$1216(以今日的滙率計算)。不過,他們賣的是美版。

美版只有2GB Ram; 日版有4GB Ram 但menu language 没有中文
(不過仍可用來看中文書)。

mo-ma  謝謝!  發表於 13-11-21 12:37

引用:Quote:原帖由+樂消遙+於+14-07-20+發表本帖

原帖由 木子 於 14-07-20 發表
我也去了書展,但他給我展示時翻頁嗰mon要眨眨下,跟住highlight嗰英文時出咗英文解釋,佢話有中文但搞來搞 ...
就像之前其他網友的分享,你的要求Kindle Paperwhite 都可滿足,下圖是一個例子(圖中是我家的第一代Paperwhite)。

王家爸爸    發表於 14-7-25 17:58

引用:Quote:huba+發表於+14-7-21+00:02+就像之前

原帖由 木子 於 14-07-21 發表
呢個我信一定有, 但是翻頁時真的會眨眨下, 你嗰部都係咁嗎
In Kindle Papperwhite, Settings->Reading Options->Page Refresh is used to set 'refresh the display with every page turn'.

Probably the display unit had the above flag switched on.

引用:Quote:JustAParent+發表於+14-7-25+00:13+

原帖由 mimi1102 於 14-07-25 發表
請問你的日版係响香港買定日本買?
我本身有一部美版, 最近去日本買多一部日版比亞囡. 因為已經有一部美版, ...
我家的KPW都是在日本旅行時買的,沒有任何人工改動,看中、英、日文書都可以。

如果當時的日本銷售員是用英語跟你溝通的話,他可能只是詞不達意。

引用:回覆+huba+的帖子 請問你部日版pw+是否只

原帖由 lulubibe 於 14-08-18 發表
回覆 huba 的帖子

請問你部日版pw 是否只有wifi 無 3g?  本來家人幫我在japan amazon 買3g+wifi, 但家人話 ...
對,我的是wifi only.

引用:香港水貨最平$830,同日本買+運貨,價錢唔

原帖由 lulubibe 於 14-08-18 發表
香港水貨最平$830,同日本買+運貨,價錢唔差好遠
$830?可能這是舊版PW。

引用:我係pricx.cox睇到,4GB+(2013第二代),唔

原帖由 lulubibe 於 14-08-19 發表
我係pricx.cox睇到,4GB (2013第二代),唔係新版咩?其實我未買,買咗上來報告

...

你所形容的應是日版第二代PW。只是善意提醒,因價錢似乎過於低。

引用:第二代是舊版嗎?剛買了$840 +

原帖由 lulubibe 於 14-08-21 發表
第二代是舊版嗎?剛買了$840
PW在2013年9/10月推出第二版後,至今還未見更新的版本。

引用:請問如用scanner+scan+完作pdf檔,再在kind

原帖由 littlewoman 於 14-10-13 發表
請問如用scanner scan 完作pdf檔,再在kindle paperwhite睇, 點先用到字典功能?
You'll need to convert your personal PDF documents to the Kindle format:

Type "convert" in the subject of the e-mail when you send your personal documents to your Send-to-Kindle address.

‹ 上一主題|下一主題