用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教最近平郵寄包裹時間
發新帖回覆
go

[英國] 請教最近平郵寄包裹時間 [複製鏈接]

我7月尾寄趕8月2號截郵,8月8號郵件上船,查過船期約43-48日到Southampton貨櫃碼頭。今日見update左到左英國。但還未轉出delivery depot, 我估要再等多一星期先送到。

回覆 LAUGHT 的帖子

here: https://www.hongkongpost.hk/tc/preparation/posting/latest_dates/index.html

回覆 anitawong21 的帖子

👍🏻👍🏻👍🏻 大家坐同一條船😏🤣
我收到Parcel Force 通知今日送貨,希望你都收件順利🥰

回覆 sunny.moon 的帖子

我估係我冇睇船期截郵就去寄,咁啱又過咗船期,呢個情況就會覺得等得耐,一般去英國的貨船約45-50日到,如果偏遠啲城市,可能陸路運送差一兩日,一般都係大概兩個月。

回覆 QQBBLO 的帖子

唔好意思近來冇上來睇post。我有留意住parcel force tracking, 用返郵政局俾你嗰個Number去嗰邊睇,你就會見到佢有通知啲貨大概幾時到。但係都係收貨嗰日先至突然間有得睇。

回覆 Countblessing 的帖子

我女住學生宿舍,唔可以送到上樓,reception代收然後會發email通知去取件。唔知其他宿舍或者學校會點處理。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊