用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 黄芴南中學 交流區
樓主: lauffj
go

黄芴南中學 交流區   [複製鏈接]

第二任媽媽 唔係已經係今個星期二TEXT O左喇咩, 唔好嚇我呀? 發表於 12 分鐘前
我地Form1, 係唔係唔同日期?

第二任媽媽  SORRY, 以為你係 F 2 家長,  發表於 12-11-5 17:33
Chau444  中一級別英文測驗應是11月8日  發表於 12-11-2 16:23

Chau444 發表於 12-11-6 09:58
我小朋友剛入讀S1, 在10月中家長會時, 校長有到班房向S1家長解說重建問題. 校長提及10月份教育局有派員到學 ...
我都是s1家長, 暫時都好滿意學校, 希望無幫囝囝選錯
我都好同意重建對學校長遠來說係好事, 九龍城區最缺乏的是有規模的校舍, 重建對學校長遠發展百利而無一害

http://www.twghwfns.edu.hk/publication/index.html
2013 School Profile 內提及

經過多年籌備,我們剛接到教育局通知,本校重建計劃已於2012年9月納入政府工務計劃中的乙+類工程項目,預計於2013年2月向立法會工務小組委員會遞交申請並在同年3月立法會通過撥款,工程項目將會隨即展開。全校將於2013年7月底暫時搬離牛津道校舍,2013年8月動工拆卸重建,按計劃本校將暫遷往與大圍火車站毗鄰之沙田崇真中學舊址,新校舍預期於2015年12月底落成啓用。

minijelly  但唔知班大帝幾時先會傾到  發表於 12-11-10 08:55

HELP!有無中一媽咪, 我叫阿仔參加工作坊攞D past paper 返來, 攪左兩星期, 一份都無, 佢話學長話send比佢地, 但又無收過, 我想問係唔係一份都無?
下星期考試la, 點算?

回復 Chau444 的帖子

多謝回覆!但阿囝一張紙都無攞過反來, 而且又請左病假, 所以有d擔心佢唔知點考試

請問有無人知明天F1是否需要返學?

回復 pptt媽咪 的帖子

以往做法是拔尖補底放一班, 每級有中英數各一的拔尖補底班, 其餘兩班是普通班
如果A班是英文拔尖補底班, 咁上英文科時, 就會分開兩班上, 但其他科目一齊上

請問有無人知今年中二ABCDE係點分班

From WFN website

School Re-opening Ceremony

Date : 2 September, 2013 (Monday)

Time : 8:00 a.m. - 12:00 noon

Venue : School Hall

田徑隊逢星期一及三在沙田運動場或學校練習, 星期六就睇下BOOK到邊個場, 多數巴富街或九龍仔, 你可以上校網睇田徑隊練習通告就清楚

回覆 baekdoosan 的帖子

有, 上星期已出通告, 無細心看, 好似去英國

baekdoosan  謝謝!  發表於 14-3-7 16:29

回覆:Kc511 的帖子

黃笏南以往都是全部有面試的,今年先改制,相信無人答到你。

‹ 上一主題|下一主題