用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2009-2010之家長
go

2009-2010之家長 [複製鏈接]

Hello,

小兒會喺09-10嘅小一生,各位多多指教

owl99

I also sent the reply. See you all soon.

中天英,

真喺唔該你先, 我哋d 優才新家長真幸運, 有咁多優才熱心嘅家長在BK分享哋嘅經驗, :) :)

小兒就讀St.Cat, 家住九龍塘, 唔知有無校車搭返學呢,

原帖由 中天英 於 08-12-25 00:34 發表

owl99,

今年好似冇校車去九龍塘; 不過出年有冇就未知, 要等出年六月, D學生正式注册後, 睇吓多唔多學生要求開呢條線, 先至決定。

出年MK校舍有九班, 比今年多兩班, 照計校車路線會多D選擇; 不過九龍塘去旺角都好 ...

我同太太喺雙職家長, 要靠工人接送小兒及明年就讀K2嘅女女, 如果無校車搭都幾踢腳嫁.

英文好勁又唔敢講(起碼我個仔唔喺), 唔報英小喺因為我覺得用母語教學特別在初小可以方便小朋友容易明白吸收, 而優才出嚟嘅學生英文能力都好好, 呢嗰都喺我同太太選擇優才嘅原因o

原帖由 中天英 於 08-12-26 03:39 發表

英雄所見略同。

除左優才, 你同仔仔仲報左邊幾間學校?

除左優才之外, 仲報左真道, 英華同DBS。 因優才1st round 收左仔仔, 都無再報其他學校。

原帖由 中天英 於 08-12-27 00:17 發表

除左優才, 仲有邊間收左?

你都好熟識優才, 其實你係從乜野渠道知道既呢?

只有真道有2nd in, 不過都無去in, 疊埋心水入優才o

對優才嘅認識, 其實都喺睇吓優才嗰website, 聽過入學講座咋, 當然BK呢度D料又堅又詳細,一定要睇啦

Hi twin1411,

小兒讀Upper Brown, 喺Essex Campus, 希望體驗日見:D :D

原帖由 twin1411 於 09-2-16 02:40 發表
Hi, Owl99,

我的孖女也是讀St. Cat. 一個讀Upper D, 一個讀Upper 4. 希望新生體驗日遇見你們!!

真喺唔該你先, 我哋d 優才新家長真幸運, 有咁多優才熱心嘅家長在BK分享哋嘅經驗, :) :)

小兒就讀St.Cat, 家住九 ...
‹ 上一主題|下一主題