用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2015-2016 優才小一有消息未?
樓主: Cavebaby
go

2015-2016 優才小一有消息未?   [複製鏈接]

引用:Quote:Bstar+發表於+14-9-15+11:15+跟據以

原帖由 AgapePa 於 14-09-15 發表
上年唔係, 第一堂坐爆, 約450人, 到第十堂仍然有350人. 雖然中途加番D人, 上足堂都起碼有7成人
...
會唔會今年自行result出左後,會多左人走?可能有批人之前諗住優才收就不報自行,或者報自行會都會博啲?我原本都諗住優才有conditional offer, 我就搵間多人爭的小學報自行(因為有backup), 而家改變策略,要揾間安全啲。如今如自行收我就放棄優才,我係想搵間啱小朋友的小學,而家對優才好反感!

引用:回覆+niclicma+的帖子 上年我女1st+in+之

原帖由 lulubobo 於 14-09-15 發表
回覆 niclicma 的帖子

上年我女1st in 之後就first waiting,跟住有call再去2nd in,隔咗唔夠一星期就出co ...
唔明今年做乜改制唔肯出offer? 想多啲家長跪求佢一個學位?冇理由人人分數都差唔多!如果咁second in應該見多次小朋友,搞到家長邊上堂邊等call 2nd in, 仲要拖到6月先知結果,真係玩家長又玩老師

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

其實成件事俾人感覺係校長問題!就好似間公司咁,員工做得幾好,但老闆有問題,都會覺得公司有問題!跟本冇人再有心了解老師幾好!"名校"校長!

‹ 上一主題|下一主題