用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 海洋公園暑假學堂
go

海洋公園暑假學堂 [複製鏈接]

原帖由 fyeung 於 09-5-14 00:11 發表
me too. 上年暑假之後,囡囡話有同學參加左,好開心.上年12月星咭有買全年入場卷優惠,我即刻join左.今日都報左暑假學堂,yeah!
YYML,你有無tick左要訂相??

點先可以參加, 可唔可以 post D 資料出來.

原帖由 kylie_mom 於 09-5-14 01:17 發表

http://www2.oceanpark.com.hk/summerschool/chi/index.asp

Thanks

原帖由 Edison媽咪 於 09-5-15 10:54 發表
我頭先上網諗住報名點知點解咁快冇位?令我好唔開心,因為我昨日同左仔仔講佢有得去接觸海豚,而家咩都冇~~

我想要個班都 full 左啦. 只好等下一年.

原帖由 Gar 於 09-5-15 13:42 發表

我想要個班都 full 左啦. 只好等下一年.

有無攪錯, 全部 full 哂. 今日先係比其他人仕報名. 點解禁快 full 哂架.

原帖由 情情媽咪 於 09-5-21 11:45 發表
今日加開左新班可以即時報名........我都報到la........   

妳報左邊班, 我都好險, 差 D 報唔到. 原本想報幼兒組上午班. 點知個電腦話我個 e-mail address 唔得. 唔比我 send 份表出去, 打電話去問又等左好耐. 後來個哥哥仔叫我是但寫個 e-mail address send 出去先. 攪到手忘腳亂, 唔見左張 form. 又要重新 put in 個所有資料, 最後只可報到下午班咋, 果種緊張真係慘過網上登記註冊結婚.

原帖由 Fion_Chan 於 09-5-22 00:12 發表

早兩年我第一次報又係咁,記憶中海洋公園D form真係算難填,之後,我就做定annual pass(有annual pass報course有折,差唔多cover annual pass D $),第一日,10:00 am 前就擺齊D card預備報名。 ...

講真呢個 course 真係好貴, 3 個半天已經 HK$1,300 計埋 D 相成 HK$2,000. 不過可以同 D 動物遠距離接觸下 (實際我都唔知個距離) 好似幾得意. 而家有能力就比多 D 機會亞仔睇多 D 野 law. 我都幾傻, 諗住同佢打定 D 通識基礎 tim. 唔知 work 唔 work

原帖由 YYML 於 09-5-27 11:56 發表
主要是認識多一點動物, 近距離接觸一吓, 不是學術性的活動, 最重要的大前題是讓小朋友開開心心玩幾日!

報了名的媽咪, 你地d小朋友是否好期待, 我細果個時常提住, 攪到人人都知佢有得去, 大果個因玩過有經驗, 興奮得 ...

我都未同亞仔講, 諗住前 2 - 3 日先講, 因為仔仔只得  4.5 歲, 佢會日日問住架.

原帖由 nicolemummy 於 09-5-28 16:18 發表
大女前年4歲時, 是海洋公園第一年開辦, 我地參加到,當時是4-5歲組.,之後無參加... 因為唔係會員排唔到.

估唔到今年有加班, 竟然唔係會員都可以參加到, 佢非常開心. 因為如果今年參加唔到, 佢就無得再玩6-7歲組.

...

Hi nicolemummy,

我報唔到上午班, 只報到下午班. 照妳講下午班會少 D 機會見到 D 動物 wor ? 其實我唔係好想報下午班, 因怕太熱及曬, 小朋友又無得 sleep. 但諗住小朋友應該鐘意, 所以就報. 應該唔會太差掛
‹ 上一主題|下一主題