用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗樂基(駿景園)HKPS(Ascot)PN入o黎傾吓
樓主: babyislove
go

報咗樂基(駿景園)HKPS(Ascot)PN入o黎傾吓 [複製鏈接]

版主

有志者,事竟成。
希望你o地好快會收到happy call

原帖由 adriant 於 11-1-3 15:22 發表
went to 交求位信today, do the best we can and hope for miracle

版主

有時都覺得PN interview係一場笑話,幸好BB仲細,唔知道咩叫面試。
有朋友仔個女考小學,考唔到唔開心得好緊要。呢一代細細個已經壓力好大。
我仔仔都係waiting list,雖然有其他offer,不過到咗今日我都仲有D唔開心。
我老公話PN間間都差唔多,入唔到HKPS,讀其他分別唔大。我心底都有少少認同呢句說話,只係理性未超越到感性。
希望你仔仔係另一間學校讀得開開心、健康快樂地成長

原帖由 SiuSiuPang 於 11-1-3 15:09 發表
我仔仔係0902BB, 當日佢表現好好, 我都好有信心學校會收佢, 但我只收到waiting letter.
我覺得學校收到咁多申請, 除非個BB好smart, 令老師真係好impressive, 如果唔係好似我地呢d不過不失既(講真一舍 咁簡盒既interv ...

版主

原來得10個位都唔夠,希望你仔仔wait到!
有無為仔仔申請其他學校K1呀? 幾時會有消息?

原帖由 milkybb 於 11-1-4 12:23 發表
恭喜所有收佐既bb啊 ~我個囝囝就係報k1,不過都係得個吉,waitng list~原來有那麼多人報樂基,如果有offer就唔好放手啦!因為如果好似我這樣,報k1仲難,收得10個都唔夠...... ...

版主

希望hkps kt會俾offer你女女

原帖由 淋魚魚 於 11-1-4 12:03 發表

我個女in火炭好唔合作,可能未夠熱身
佢唔肯睬老師,要出動糖先肯合作
所以waiting list都正常
而in kln tong佢好合作
我個人比90分,入到既機會都唔大競爭太激烈喇 ...

版主

有時真係唔知老師點揀  

原帖由 jj511 於 11-1-4 11:32 發表
我都係on waiting list, 當日阿仔表現其實一般, 不過都講到自己叫咩名, 識跟指令做嘢, 所以收信後係有失望不過好快冇嘢! 反而後來知道個fd嘅仔當日連自己個名都唔肯講(其他嘢應該都做到嘅!) 都收咗, 個心真係好失落! ...

版主

恭喜ajolympic 收到好消息

hkps(ascot)都幾快手call waiting,不過似乎都係prefer大B同埋淨番pm

希望陸續有其他mami收到call喇
‹ 上一主題|下一主題