用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急急急!7月18號在外國旅遊,不能參加中一考試! ...
樓主: moon.ng
go

急急急!7月18號在外國旅遊,不能參加中一考試!   [複製鏈接]

個人見解:

俾得起$去旅行,即係多餘$,閒$亦即唔係等開飯的$,相比有機會被分去不適合的班影響學習,閒$同學習邊樣緊要,自己諗,第一年識的朋友也重要吧

就算蝕了,唔捨得正常,但也不是什麼重要尤關的大事,就當是被懲罰楼主冇深思熟慮一早book定,買個教訓,
如果到時入的中學肯定冇分精英班,係可以照去可也,但現在楼主未知邊間中學

ok3  正解  發表於 17-3-19 00:06
kkhon    發表於 17-3-18 12:23

JustAParent 發表於 17-3-18 23:53
唔好講到"報應"咁誇張 人總會犯上大大小小的錯誤,能夠用少少金錢就可以修復的,也不過是微不足道 ...

Agree

雖然我覺得得楼主係成件事上好ignorant- 無理由要考分班試日期都冇咗件事

但係我又好欣賞佢肯承認自己有疏失

辛苦咗咁耐一時興奮過頭被迷惑做了些古怪事也很常見

楼主個仔band1a, 幾多人恨唔到,有$都買不到一個生性叻仔,$可以再賺,旅行如果蝕咗$咪當唔小心跌咗。

最緊要立好榜樣升中順利冇regret

twhkleung    發表於 17-3-20 12:04
‹ 上一主題|下一主題