用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 荃灣 Joyful English Centre 好吾好
樓主: cherrytsoi
go

荃灣 Joyful English Centre 好吾好 [複製鏈接]

我兩個囡囡都係由1歲半開始返joyful,大囡家吓4歲7個月, 仲keep住一個星期返一日, 暑期就返mon-thu,細囡2歲7個月,返緊9:30-12:30, 9月開始返k1, 佢都會好似家姐咁keep住返.
如果你問我joyful好唔好, 如果唔好就唔會比大囡讀足3年幾啦 ! 我大囡由1歲半開始就跟Ms. Flora到依家. 佢哋兩個都係12月細囡, 但佢哋interview幼稚園啲時候都可以全英文對答.

我細囡9月開始都會讀下午班, 其實好多個MISS 都唔錯, 細囡應該都會轉去跟Ms. Flora, 但Ms. Flora會比較"惡"架 ! 之前有個唔好啲Miss,教左無耐就比人抄左囉 !

原帖由 officecatcat 於 09-7-17 23:20 發表
hi  多謝你既意見, 請問, 仲有邊個老師係好架??
我個仔只可以讀下午班, 如果唔夠人數我就讀唔到... 只能報星期六班.

回覆 2# officecatcat 的文章

咁都比你發現到 ! 係呀 ! 張相係我細囡呀 ! 我囡囡有跟過ms. hagso, 佢好有經驗&專教細b架 ! 但大囡超喜歡ms. flora,所以都係跟返ms. flora囉. 其實joyful以前向尖沙咀架, 係幾年前先搬去荃灣架, 我大囡係佢哋第一批荃灣架新學生. 期間我都轉過去第二間試過, 但最後都係返返去joyful, 都係覺得joyful好d.

原帖由 cherrytsoi 於 09-7-21 11:58 發表
Thanks for your all information details, and i also confirmed Joyful my daughter will join on the coming August morning time 9:30 - 12:30, hope will see you all, thanks.

我細囡8月都仲會返上午班, 都係9:30-12:30, 但9月份就要改時間啦, 因為佢9月份返k1上午班啦. 我細囡叫Chincco, Joyful個個都識佢架啦 ! 因為佢好百厭架 !

我大囡k1上學期係讀九龍塘啟x幼稚園, 不過超勁淺, 仲好意思話我大囡係細b, 叫佢 repeat一年喎 ! 唔係呀 ! 連未教個d我囡囡都識晒架喎, 仲 repeat一年做咩呀 ? 所以k1下學期轉左去york,佢今年升K3架啦 ! 成績仲不知幾好, 剛剛個個學期仲考第3名. 細囡interview左好幾間幼稚園, 其一中間千幾人考只收60人, 佢好好彩考到, 我同佢daddy考慮左好耐, 最後都係決定比佢入讀個間幼稚園, 就係協恩幼稚園啦, 佢8月底就開始返學啦 !

原帖由 LWMQWLD 於 09-8-11 17:01 發表
请 问 荃 湾 这 间 "Joyful English Centre"在 边 个位 置 啊 ?唔 该 :)

city landmark 隔離, 五月花樓上.
‹ 上一主題|下一主題