用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

今日收到石竹小盆栽喇.

chy1015,

多謝提醒,如果唔係我都唔知要做記錄.題外話,我想請問你 or 囡囡生日係10月15日?

另外, pm左我既媽媽, 我係fb已經add左係地啦.

原帖由 chy1015 於 09-11-19 13:29 發表

我都收到了,開始幫呢盆小植物影相,記錄佢生長情況.

star1402,

我收唔到你個pm, 可否pm多一次 ?
thanks.
原帖由 star1402 於 09-11-19 20:24 發表
Pls check pm.

巧研媽媽,

我係同巧研一樣生日的,哈哈.
我個囡係下午第二組

原帖由 chy1015 於 09-11-20 13:41 發表

加而晴媽媽,
1015是小女兒生日,莫非你或囡囡又係呢日生日?
多口講埋 chy 係陳巧研縮寫.

巧研係下午第三組

石竹記錄冊要用A4 size 紙,click入以下網址,找"一人一花計劃",再click "附錄1"就知多d lar.
http://www. ...

我有呀, 要抽架? 其實詳情係點呢 ?

原帖由 chy1015 於 09-11-23 13:53 發表
有無媽咪抽到聖誕親密襪跳舞表演?
我地抽中咗,但缺席星期六(21/11)彩排,因為巧研傷風呀,尋晚仲有少少燒tim.
唔知仲有無得參加表演呢,因為通告注明一定要出席兩次彩排. 打電話問d義工家長又話唔知喎,佢地淨係做联絡工 ...

因為星期六彩排撞左呀囡返英文,原來daddy已經交左回條未能參加.
我唔知道原來每級得30對親子可以參加,所以我見到你寫要抽, 我覺得我地有d可惜姐, 因為抽中左, 但由於時間配合唔到而未能參與. :(

原帖由 chy1015 於 09-11-24 13:51 發表

加而晴媽媽,
你有參加? 咁你上個星期六21/11你有無去彩排啫?
你咁問ge?即係似乎無人通知你彩排lar ?
通告話要抽籤架,好似係每級30對親子.不過抽唔抽中都會有專人联絡你架wor.
巧研因病缺席上星期六彩排,所以我都唔 ...

Thanks.

原帖由 chy1015 於 09-12-8 12:21 發表
大家記住明天(9/12 星期三)著冬季運動服,香港電視台拍攝呀.

你好犀利呀. thanks!!

原帖由 子霖 於 09-12-10 00:08 發表
歌詞應該係咁:

大力拍手 團員伴奏
用力跳起再手拖手
大步去走 彎腰擺柳
身體識擺動有節奏
拍拍手 未怕醜
輪住帶頭 又行又會走
全力嗌 嘈生晒
然後變陣 將身體擺擺
1234 5678
人獲勝 自然高興
全場贈 ...

zzzlam, 請問音小個答問大會係邊日 ? 我上佢個網搵唔到資料..

原帖由 zzzlam 於 10-3-18 02:37 發表
咁又唔洗失落,等我歸位先,好忙呀呢排,我3月到5月,有7個朋友結婚呢,我忙到屎屎下啊~~
我呢排真係努力睇緊升小一既遊戲規則,我有少少頭緒,不過仲係唔知邊間打邊間係好,我今個星期五晚會去音小個答問大會,你地有冇人去? ...

Thanks..

原帖由 天藍 於 10-3-23 11:51 發表
音小答問大會係 19/3 已過左, 但你好想聽你可打電話
去學校問, 因我記得上年開左一場後再加開, 你可入音小
的網址睇, 在頁內中段有電話, 及網址內已有小一表格下
載, 網址如下:

http://www.icqm.edu.hk/

...
‹ 上一主題|下一主題