用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生result
樓主: Freeb
go

民生result [複製鏈接]

我諗收唔收可能同interview無關 ....
因為interview當日小朋友原全唔明老師問咩, 亦無睬老師 (她說普通話的~),
不過竟然是收左, Am class (???)
(請不要介意, 不是曬命,但真的不明白他們的收生標準 )

原帖由 BBG1 於 09-12-12 20:55 發表
仲未收到信,可能因為我in當日忘了拿出世紙,1/12才補交,所以遲D有信掛!我估都係凶多吉少啦!

好似唔關出世紙事, 因為佢都無check我地~

原帖由 ctlmama 於 09-12-12 22:04 發表
請問你小朋友是大女嗎?

0704, 但有鬼用, 個仔咩都無答佢~ 連老師叫佢個名都唔識應 ~ .... (阿仔個名既普通話音同廣東話音一d都唔似...)

原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 23:05 發表
我自己個仔in ms其實一般
不過我自己覺得今次係本portfolio發揮左小小作用
至小多左一個機會同老師傾多2句.

其實你地點睇portfolio呢件事都好
去年我朋友都有整
佢女女都係間間都收 ...

我諗未必關事, 因為直情無諗過整Portfolio

如果 ms 同 kv 你會選那個?

原帖由 快樂仔仔 於 09-12-14 00:16 發表
如果你想博私小或直資的, 甘緊係讀kv, 因好多都喜歡收kv!

我地target 係LS 同 YING WAH~ 所以都唔知可以點做..

原帖由 rubyrubylau 於 09-12-15 15:09 發表
因三年後又要考私小同直資, 我覺得我個仔同我都不是太LUCKY的人, 其實我在民生返更PLAYGROUP, 第二期都話收我, 但我收到RESULT後唔JOIN LA, 因我覺得小B好喜歡返民生, 唔知係咪有我陪. 我唔想返了一年後小B不在此讀 ...

大家唔好咁, 我諗真係唔關大家本身既事, 可能真係lucky draw

原帖由 B.B.BaBa 於 09-12-15 17:00 發表
有乜可能 lucky draw 呢?

我唔知佢地把尺係點,但始終都會有佢自己的一套準則。

大家覺得自己個小朋友 interview 表現好好,其實已經好叻了,大家記得要讚下個小朋友。 ...

點解? 因為小朋友interview時, 連老師叫佢個名都唔知, 無反應, 甚至其實一條問題都無睬/答過老師! (老師是說普通話的)
我自己亦因為老師~ 一來唔記得左in我地, 二來原來要講普通話而嚇傻左, 表現好差
不過收左, 第一志願, am class...

如果有尺, 那把尺當天一定"壞"左

講出事實真相都只係想大家分享下~

‹ 上一主題|下一主題