用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

del. [複製鏈接]

校長話比如高小收150 ,大約可能留75個位比高幼,餘下75個位可能比外面,高幼180人爭75個位,但出面成千人爭75個位,要自己衡量啦。

至於涵接小學,校長比較認同適齡就教,早教都冇用,裝修係大型嘅,係暑假期間,所以佢有提及擔心可否如期完工。不過我見到個廁所已經裝修左,我上次去都未呀。
現時學校比較有危險,課室外的走廊牆比較矮,好似好易跌落樓。

高記要簽同意書放棄大抽獎架。

Hi 小艾比,我都係,阿女得15分,大抽獎真係冇安全感,我老公係教友,都希望阿女讀,然後再安排領洗Tim。

我老公唔肯為左入學而要幫阿女領洗,如果佢肯,上年4月已經領洗左,佢想以正途比阿女入教會。我冇同佢爭,因為信仰係好個人嘅,我唔想為左呢樣野失感情,所以入到先睇下條路點行。

剛剛打去問,會係星期四、五寄出通知呀。

我真係鍾意高記,所以好緊張呀。
其次係聖士提反小學赤柱呀,遲兩年會試。

Hi cmir, 11月23-25 日交留位費呀,如果收的話,叫定人幫手開信箱同交錢呀。

我住北角架,我check 過車程都係半個鐘。

其實校長係個簡介會到講左,如果家長要求小朋友要學好英文同普通話嘅,高幼係唔會適合佢地,因為佢相信家長本身已經係屋企同小朋友訓練,學校好睇重小朋友嘅自理能力,同會用邏輯思考教學,教會小朋友學習如何思考或分析,呢啲正正係外國嘅教授方法,唔會讀死書,當然有幾大成果就要比時間睇下啦。
校長更高度強調課程一定會涵接到小學,叫大家放心,如果家長而家已經唔認同,咁就真係要認真諗下如果收左讀唔讀啦,無謂後悔。
仲有,佢地係有聖經讀架。

K1淺好多呀,問動物名,砌積木,考顏色,攞相同物件,最深都係問雀仔係行定係飛。
我個女唔記得snake,將狗仔講左貓仔,其他都ok.

如果可以明天收到信就好啦,如果收,星期五唔去靈糧堂到in。
不過阿女剛剛入院吊鹽水,都唔知明天可唔可以出院。

阿女好左好多, 起碼冇嘔, 但好"樓" 計, 成日話肚餓, 口渴, 個心都實晒, 好想咸, 但唔想比阿女睇到.....
阿女噹日OK 架, 答錯兩题都係因為中文比較差, 我教左佢幾個月中文, 識聽識答幾好架啦.
希望收啦, 星期五早上先知可唔可以出院, 所以靈糧堂冇得IN 啦, 之前真光又係喺架的士嘔冇去到呀.

多謝你呀小艾比, 你都係呀, 有緣可能佢地會做同學TIM.

Dear all, just called the school and they confirm that they didn't send any letter yesterday.  And they will only send out within these 2 days for K1, K2 and K3 in One Lot.  So, we will not receive any notice today BUT before 19 Nov.
We need to wait la.

Eventhough I told them my girl is in Hospital and still thinking if I need to back home to check the mailbox today.  They still saying that they will send out the letter within these 2 days and I can receive on / before 19 Nov.
But at least, they confirmed that they didn't send any letter yesterday.

係到睇到咁多人咁緊張(包括自己),有啲傻呀,成曰係到睇update,我笑左出黎,原來我唔係特別嗰個。

收左阿女 K1 / AM Class 呀, 超開心呀.

我阿女係中女,7月底,好開心呀,唔in其他啦。

Thanks 小艾比,今日連我都病左,不過病得開心呀。
‹ 上一主題|下一主題