用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區中學如何排先後次序?
go

葵青區中學如何排先後次序? [複製鏈接]

請問可否幫忙為葵青區中中分band 1 / band 2排先後次序?
陳兆民 / 八三年總理 / 李賢堯 / 荔景天主教
伍若瑜 / 顧超文 / 全完 / 蘇浙公學 / 皇仁舊生會
石籬天主教 / 梁植偉/ 陳南昌/ 獅子會中學
葵涌循道 / 葉紀南 / 裘錦秋 / 燕京書院 / 鍾榮光
吳祥川/ 李惠利 / 圓玄學院 / 明愛聖若瑟 / 迦密愛禮信

多謝幫忙
   0    0    0    0

Thank you so much!

原帖由 tse530 於 09-4-18 23:39 發表
band 1a : 陳兆民/伍若瑜
band 1b : 八三總理/全完/皇仁舊生會
band 2 : 荔天/李賢堯/顧超文/石天/蘇浙/梁植偉
band 3 : 陳南昌/獅子會/葉紀南

Dear tse530,

小女屬band1中上
你覺得荃灣的可風同葵青的蕭明/保祿六世/善德好唔好呢?對排1/2/3志願有什麼睇法?

屬葵青區, 但他區有可風可作選擇.

原帖由 tse530 於 09-4-24 07:03 發表

你屬於荃灣區定葵青區先?
自行考左未?
策略完全不同!

多謝你! 其實我都覺得善德件校服比較特別,令人卻步.
不過好羨慕你曾讀安柱. 我都好鍾意安柱的校風同學校的配套,佢地好關心D中一生.如果我個女排名再前D, 我一定博安柱.

原帖由 tse530 於 09-4-24 14:45 發表

小女屬band1中上-->
進取型:1可風(曾自行報名才可選)/2蕭明/3保祿六世
保守型:1蕭明/2保祿六世/3陳兆民

善德件校服同宗教信仰令不少女生卻步

讀書都係開心d好
:handsom ...
‹ 上一主題|下一主題