用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南INTERVIEW完成
樓主: yk_t
go

迦南INTERVIEW完成 [複製鏈接]

我仔仔都係in得一般.  d老師真係好nice同有耐性, 過程有秩序一d都唔亂.

我仔仔IN左九龍塘同富榮, 2間都會問家長平時邊個照顧BB? BB鐘意食D咩同唔鐘意食D咩?放假同BB去邊?BB身體有無咩要注意?BB鐘意玩咩玩具?

好心急,  日日都check下信箱睇有無信.
收定唔收, 都想快d知.

收到信啦!
富榮花園收左仔仔, 九龍塘就後備.  唔知其他人收左信未呢?

回覆 20# yukai 的文章

係呀.  收唔收都會寄信通知.

我仔仔係9月30日出生, 所以都算係細B.

係信入面, 叫我地LEE個星期六要去註冊.  所以我覺得你可以打去學校問下.

原帖由 kissbb100 於 11-3-1 09:40 發表

mzlee媽媽:

恭喜你先!明白你那種興奮心情!
請問你囝囝是屬大B還是細B? 因為我見你上面話IN時表現一般般, 但卻收到富榮錄取通知信.....

我囡都都系2月19日早上到富榮IN的, 她是10月細B,那天表現很好,MISS的指令95 ...

我係昨天才收到信.  我估咁快註冊係因為想快d知道d學生讀唔讀, 咁就可以call waitting.

原帖由 kissbb100 於 11-3-1 12:12 發表
[quote]原帖由 mzlee 於 11-3-1 10:46 發表
我仔仔係9月30日出生, 所以都算係細B.

係信入面, 叫我地LEE個星期六要去註冊.  所以我覺得你可以打去學校問下.

...

我係in 9:30am的.  其實in0個日仔仔表現不過不失, 不過老師有讚佢手指好靈活.

而我自己信心都不大, 因為in完見到出面有好多家長排隊, 所以覺得僧多粥少.

仲有, 你唔好咁客氣啦!  大家都係家長, 互相交流係好事.

原帖由 kissbb100 於 11-3-1 12:55 發表

你分析也有道理...你囝囝富榮那天in 10:30嗎? 唔知有無見過你呢? 哈哈.... 咁那天in完後你有無直覺會被錄取?

唔好意思,問你咁多問題...

照咁睇, 真係好太機會等d家長lee個星期六唔註冊
就將個位比其他人.

原帖由 kissbb100 於 11-3-2 09:31 發表
我昨午打左去富榮問啦, 那個職員說下星期會再寄出一批...咁我問佢: 下星期個批系咪列為waiting list? 佢話唔一定.....
唉, 心都有點談! 媽咪們,如果我們星期五前收唔到信,系咪証明機會微之又微呢? 因為mzlee媽咪話呢 ...

原帖由 ak505 於 11-3-9 22:07 發表
Just received letter from Fu wing today. My daughter is accepted for PM class.

恭喜晒!  唔知我仔仔同你囡囡會唔會做得成同學呢?
‹ 上一主題|下一主題