用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat PN Application
樓主: kwansara
go

St Cat PN Application [複製鏈接]

要親身去學校將信件投入信箱內以索取報名表。

回復 43# joanna1388 的帖子

How about parent? If I choose Chinese, the teacher will ask me questions in English?

我都想知下年學費幾多, 有無得直升同有無校車, 不過個電話成朝都唔通.

回復 56# joanna1388 的帖子

just call SC, the admin says teacher may ask parent some questions. Which language will use depends on your choice stated in the application form.

For me, I used to communicate with my daughter in Cantonese. I will choose Cantonese to conduct the interview.

終於打得通啦.

1) 學費未知, 要下年3月等教局批, 加幅幾多答唔到, 但應該會加. 今年大概一年$53000.

2) 可以直升去kowloon tong k1.

3) 暫時未有校巴安排, 家長有機會預左自己接送小朋友.

4) 下年有幾多位, 答唔到, 要視乎有幾多人申請, 再定下年開幾多班. 今年開左5班, 大概20位小朋友一班, 即1xx幾人.

如果有幸收左, 但無校巴, 唔知點算. 不過囡囡係7月b, 收左先算啦, 哈哈.....

回復 72# rosannelo 的帖子

我再打電話問佢地, 佢又話有保母車.

回復 84# CCFU 的帖子

我無同佢話我住邊. 我問佢地有無校車, 佢地話無, 但有保母車. 原來保母車係要自組. ><

我親戚7點打俾我話已經有幾十人帶埋睡袋去排緊隊。2歲班攞申請表咋,唉…!

我親戚剛打電話俾我話幫我交左,佢由尋晚開始排,佢話問左職員只派300份表。但係而家一定超過300排隊,唔通真係會截龍?

回復 135# virginbaby 的帖子

唔係, 佢尋晚開始排, 今朝先submit信.

至於是否只寄300份application form我唔清楚, 我親戚問個職員, 佢係咁樣答.

我星期一打電話去問, 佢地campus容納到6-7班, 每班約20人. 今年開左5班, 每班約20人. 裡面幾大, 真係唔知, 無機會入去參觀過.

我想問到時交application form係咪要親身去番Hung Hom campus交定係可以郵寄?
‹ 上一主題|下一主題