用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York York York!
樓主: 陳雙兒
go

York York York! [複製鏈接]

原帖由 yslgirl 於 11-11-11 14:20 發表

我exactly同您諗法一樣, 不過我會照去同佢考您以上所講的, 因為真係超難入, 所以收左先講.

其實我想知究竟york收幾多pn學生, 上午幾班? 下午幾班? 一班有幾多人? ...

上下午各4班, 一班20人, 共160人.

回復 568# lbbching 的帖子

請問多元智能班係咪學校揀選的小朋友先有得讀定係個個小朋友都可以報?除左呢個班仲有無其他課外活動只針對cambrige考試?thanks.

記得校長係簡介會講過佢地唔可以馮個幾分鐘interview的時間去講個小朋友唔得,所以pn唔收都會盡量俾k1 offer, 等家長有個安心。

原帖由 kartimmi 於 11-11-23 09:40 發表

Hi Cherry, 你小朋友會升上k1嗎?揀班未? 我係另一websites睇到york今年k3小朋友考直資唔錯,你會唔會有多少少資料分享下?

請問你係邊度睇到今年york k3學生考直資的info? thanks.

回覆 701# homepridealice 的文章

如果無其他更好的offer (e.g. km, hkps, sc, etc), 我會讀york。我相信每間學校更有家長覺得好, 有d覺得唔好,因為每個人對同一件事的睇法都有機會唔一樣。正如有人覺得york的課活動掠水, 有人覺得好好因為唔駛自己揾。上星期剛識左一個其他部門的同事,佢的小朋友係york畢業,而家讀緊陳守仁,完全跟得執上課程,適應上亦沒有問題。不過我覺得與其聽人講,何不自己ork, 自己親身經歷一下?如果york真係咁差,點解仲有咁多人去讀?d人又唔轉校?每年有咁多畢業生呢? 以上純粹個人意見,不喜勿插。

原帖由 cclemon2009 於 11-11-25 10:38 發表
請問有冇人知 k1 offer 是否易 ?4月bb

K1位較多, 相對pn易入.

原帖由 Care_Bears2009 於 11-11-26 16:32 發表
收到信12月尾會去interview, 想問下我呢批係吾係後補既學位,即早前你地有offer無交留位費多左出來既位?

應該係。

回復 737# happy116 的帖子

Yes, you can. They won't check the identify.

I feel positive with York too. ^0^

回復 751# ta__ta 的帖子

ta_ta, 你既意思係咪pn班下年13 aug開學呀?

回復 755# ta__ta 的帖子

icic.
請問york playgroup除跳舞歌唱,仲有咩活動? thanks.

ta_ta & kartimmi, thanks for your info.

回復 757# lolokei 的帖子

我一心諗住到時考直資或私校. 如果你想小朋友讀國際學校, 可以考慮:
-victoria
-kingston
-tutor time
-st rose
-esf
-creative primary school's kindergarten

回復 mrschiang 的帖子

我之前打電話問過, pn一星期一堂普通話堂(25mins).

我都覺得少,不過佢地國際班k1就日曰有普通話堂。

全無意外我會去呀, 已經請左假啦, 31/1 3:30.
‹ 上一主題|下一主題